Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A doua cea mai mare bancă din SUA, Goldman Sachs, oferă primul împrumut susținut de Bitcoin, pe măsură ce Wall Street îmbrățișează criptomonedele

Goldman Sachs

Goldman Sachs a oferit primul său împrumut susținut de bitcoin, dând semne suplimentare de interes sporit pentru criptomonede de la instituțiile Wall St.Goldman Sachs a oferit primul său împrumut garantat cu Bitcoin, într-un pas major înainte pentru adoptarea instituțională a criptomonedei pe Wall St, conform cointelegraph.com.

O purtătoare de cuvânt de la Goldman a declarat pentru Bloomberg că banca multinațională de investiții a împrumutat numerar garantat de Bitcoin ( BTC ) deținut de împrumutat pentru prima dată în istoria lui Goldman Sachs. Ea a adăugat că afacerea a fost deosebit de interesantă datorită structurii sale și gestionării riscurilor 24 de ore pe zi.

Un astfel de împrumut permite unui deținător de Bitcoin să împrumute valută fiat, cum ar fi dolarul american, prin primirea BTC-ului lor ca garanție către bancă. Volatilitatea de bază a Bitcoin poate face aceste împrumuturi riscante - dacă prețul bitcoin scade prea mult, debitorului i se poate cere să-și mărească garanția, altfel riscă să fie lichidat.

Luna trecută, Goldman, care are acum propria echipă internă de active digitale , a executat prima lor tranzacție cripto over-the-counter (OTC) în colaborare cu unitatea de tranzacționare a companiei de investiții cripto a lui Michael Novogratz , Galaxy Digital.

Goldman nu este singurul în incursiunea sa în activele digitale, alte bănci din Wall St își intensifică și mișcările în spațiul criptomonedei.

Miercuri, compania de administrare a activelor de mai multe trilioane de dolari BlackRock a anunțat lansarea unui ETF axat pe blockchain . La începutul acestei luni, firma și-a anunțat, de asemenea, implicarea într-o rundă de finanțare de 400 de milioane de dolari și un parteneriat cu Circle , principalul operator al stablecoin-ului USDC.

În timp ce împrumuturile supracolateralizate cu garantare criptografică au fost de ceva vreme un element de bază în lumea finanțelor descentralizate (DeFi), împrumutul cripto-colateralizat devine o metodă alternativă pentru instituțiile și guvernele care doresc să obțină un acces sporit la capital.

Ieri, platforma imobiliară blockchain Propy a anunțat un parteneriat cu Abra pentru a oferi clienților săi acces la împrumuturi pentru locuințe folosind deținerile de criptomonede ca garanție. Miercuri, un nou proprietar a achiziționat un apartament în Austin, Texas, folosind o platformă numită USDC.homes. Depozitul a fost mizat cripto, iar ipoteca a fost subgarantată și bazată pe scorul de credit al solicitanților.

El Salvador este în prezent în proces de asigurare a finanțării pentru obligațiunile sale vulcaniste ; o obligațiune guvernamentală susținută de Bitcoin, care va fi folosită pentru a acumula 1 miliard de dolari în finanțare pentru dezvoltarea „Bitcoin City” și pentru a crește dimensiunea rezervelor de Bitcoin ale țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.