Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A doua ediţie a evenimentului 'Romanian Weekend at The Wharf' are loc în perioada 7-9 iulie

Tribuna.us
Wharf

A doua ediţie a evenimentului „Romanian Weekend at The Wharf”, cel mai mare proiect de diplomaţie culturală al României în Statele Unite, are loc în perioada 7-9 iulie, la Washington.

Conceput ca un festival caleidoscopic, proiectul face parte dintr-un program de anvergură al Ambasadei României, care se desfăşoară în Statele Unite pe întreg parcursul acestui an, sub egida „Romania - United States: A Partnership for the Future. Celebrating Romanian Talent/ România - Statele Unite ale Americii: un parteneriat pentru viitor. Celebrarea talentului românesc”, anunţă ICR New York, conform News.ro.

După succesul înregistrat anul trecut, organizatorii îşi propun ca prin ediţia extinsă din acest an, derulată timp de trei zile, să contribuie la conturarea şi mai clară a României contemporane şi a comunităţii româno-americane. Astfel, publicul se va putea bucura de spectacole de dans popular şi concerte live de muzică folk şi etno-jazz, lecturi performative, demonstraţii de meşteşuguri tradiţionale şi ateliere interactive, prezentări turistice, stand de carte româno-americană, expoziţii şi degustări culinare şi oenologice, organizate pe eleganta esplanadă The Wharf, o zonă foarte populară pentru petrecerea timpului liber, situată pe malul râului Potomac, nu departe de Capitoliu.

„Weekend-ul românesc de la Washington” propune publicului o ofertă culturală diversă, accesibilă şi atractivă, punând accentul pe unicitatea şi spectaculosul culturii tradiţionale româneşti, pentru care există un potenţial interes semnificativ în rândul americanilor.

Anul acesta, invitaţii vor exprima, ficare prin intermediul unei forme artistice contemporane diferite, modul inedit prin care cele mai vechi tradiţii populare pot fi valorificate în prezent pentru a fi aduse mai aproape de public. Accesul va fi gratuit, iar evenimentele vor fi adresate audienţelor de toate vârstele.

Pe scena celei de-a doua ediţii a „Weekend-ului românesc de la Washington” vor fi prezenţi o serie de artişti români şi româno-americani foarte talentaţi, care acoperă diferite zone culturale româneşti: Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”, Ana Everling & Taraf de Chicago, Ansamblul de Dansuri Folclorice „Carpathia”, Four Corners, Andreea Rebăltescu.

Pe parcursul celor trei zile, spectacolele de dans şi concertele vor fi completate de o serie de lecturi performative, în cadrul unei serii curatoriate de organizaţia româno-americană „Bucharest Inside the Beltway” din Denver, Colorado: Harvey Fitz, Claudiu Komartin, Adela Sinclair, Radu Vancu, Bypo Phoenix şi Lady Godiva. În corturile special amenajate vor avea loc demonstraţii de olărit susţinute de maestrul Vasile Chira din Cărbunari şi demonstraţii de sculptură în lemn oferite de meşterul Ioan Bârsan. În paralel, vor putea fi vizitate o expoziţie interactivă de costume populare, publicul având ocazia unică de a proba minunatele costume tradiţionale; o expoziţie de cărţi semnate de autori româno-americani, publicate recent; un stand de prezentare a ofertei de etno-turism şi turism cultural din România; şi, nu în ultimul rând, standuri cu produse şi vinuri româneşti, cu degustările aferente.

În 2023, Institutul Cultural Român împlineşte 20 de ani de la înfiinţarea sa prin Legea nr. 356/11 iulie 2003

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.