Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost aprobat bugetul MTS pe 2018 de către comisiile reunite de buget-finanţe

R Street Institute
deficit economie buget

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat joi bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului pe anul 2018, în forma propusă de Guvern. Bugetul MTS pe 2018 se ridică la 517.286.000 lei, o creştere cu 15,32% faţă de anul anterior, conform Agerpres.

"Prezint doar câteva puncte unde are loc creşterea. Priorităţi, în domeniul tineret: taberele sociale şi pentru persoanele cu handicap - am avut o creştere de 400.000 de lei, pentru taberele tematice şi taberele naţionale - 200.000 de lei, pentru concursurile locale de proiecte şi activităţi, prin direcţiile judeţene de tineret şi sport - o creştere cu 500.000 de lei, pentru activităţile Casei de Cultură a Studenţilor - o creştere cu 1.600.000 de lei, iar taberele studenţeşti - de la trei milioane la cinci milioane", a precizat, joi, ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.

Potrivit prezentării susţinute marţi de ministru, în cadrul comisiilor reunite pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Parlamentului, priorităţile pentru 2018 sunt, de asemenea, modernizarea şi reabilitarea bazelor sportive, finalizarea lucrărilor de transformare a patinoarului artificial descoperit în patinoar acoperit (de la Târgu Mureş - n.r.), modernizarea Complexului Sportiv Naţional Snagov, finalizarea lucrărilor la Complexul Sportiv Naţional din Piatra Arsă, în valoare de 3 milioane de lei, modernizarea Complexului Sportiv "Lia Manoliu" şi reabilitarea a cinci centre de agrement ale caselor de cultură studenţeşti".

De asemenea, Dunca a anunţat demararea proiectului "România în mişcare", precum şi întâlniri ale copiilor şi tinerilor din diverse regiuni ale ţării, prin intermediul profesorilor de educaţie fizică şi sport şi ale părinţilor, cu reprezentanţii celor mai importante federaţii sportive. "Vom implementa în 2018 proiectul 'România în mişcare', prin care dorim să îi atragem pe copii şi tineri către sport. De asemenea, vreau să aloc un buget separat pentru o serie de întâlniri după ce facem o prioritizare a federaţiilor. Îmi doresc ca noi să mergem împreună cu cele 10 federaţii mari ale României în centrele naţionale şi acolo să atragem profesorii de educaţie fizică şi părinţii care să vină cu copii. Poate aşa mai identificăm talente şi vom reuşi să le transformăm în sportivi de performanţă", a precizat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.