Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost compus cantecul care dureaza 432 de ORE. Cine este artistul din spatele lui

A fost compus cantecul care dureaza 432 de ore, adica 18 zile. Cantecul apartine artistului Thom Yorke, solistul trupei Radiohead. Acesta se numeste 'Subterranea' si a fost compus pentru a marca implinirea a 25 de ani de la debutul artistului Stanley Donwood, bun prieten cu Yorke.

Stanley Donwood a creat copertele pentru toate albumele trupei Radiohead începând cu materialul discografic "The Bends" din 1995.

Single-ul "Subterranea" este considerat "un amestec ciudat de structuri ambientale şi sunete experimentale", potrivit publicaţiei The Independent citata de Mediafax, care afirmă că fiecare minut din acest cântec este diferit.

Cantecul va putea fi ascultat pe toata durata expozitiei "The Panic Office", organizata la Sydney. Yorke nu intentioneaza insa sa lanseze piesa pe piata.

'Subterranea' nu este insa cel mai lung cantec din lume. Ca să celebreze trecerea într-un nou mileniu Jem Finer a compus Longplayer, o construcţie sonoră bazată pe o temă de bază care durează 20 de minute şi 20 de secunde. Această temă este apoi prelucrată de computere pe baza unui algoritm de variaţie care nu permite nicio repetiţie a sunetelor. Durata programată a acestor variaţii este de o mie de ani. Piesa a început să fie cântată pe computer (sau de computer, dacă preferaţi) la 1 ianuarie 2000 şi se va opri la 31 decembrie 2999. După care va fi restartată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.