Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost decretată STARE DE ALERTĂ în București: Un întreg sector nu mai are serviciu de salubritate

alerta

Probleme mari într-un sector din București. Primarul a decis să declare stare de alertă și să convoace comitetul local pentru situații de urgență. Este în pericol sănătatea a sute de mii de cetățeni din Capitală. Operatorul de salubritate refuză să respecte prevederile legale, punând astfel în pericol sănătatea a peste 300 de mii de locuitori ai sectorului, anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 4, conform observator.tv.

Citește și: SEX în poliție: Au fost FILMAȚI când făceau SEX în timpul misiunii, când se comitea un jaf / VIDEO

"SC REBU SA, operatorul de salubritate aflat sub contract cu Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti pentru colectarea deşeurilor menajere şi asigurarea serviciilor de salubrizare stradală, refuză să respecte prevederile legale, punând astfel în pericol sănătatea a peste 300 de mii de locuitori ai sectorului. În ciuda nenumăratelor demersuri ale administraţiei locale, inclusiv de natură juridică, SC REBU SA continuă acţiunile vădit ilegale de ridicare a recipienţilor de colectare a deşeurilor”, arată reprezentanţii primăriei.

Citește și: Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

Ei spun, însă, că operatorul de salubritate trebuie să respecte contractul până la finalizarea acestuia, având obligaţia de a ridica în continuare gunoiul, până în 10 aprilie. De asemenea, aceştia mai spun că, dacă firma nu va respecta prevederile contractuale şi nu va înapoia cele 1.600 de pubele, va fi acţionată în judecată. În cadrul unei şedinţe a Comitetului Local pentru situaţii de urgenţă, care a avut loc miercuri, părţile păreau să fi ajuns la un acord. Joi, însă, a fost declarată starea de alertă. Primăria Sectorului 4 a renunţat, începând din 10 aprilie, la contractul cu REBU, activitatea de salubrizare urmând să fie prestată, temporar, până la finalizarea unei licitaţii, de o firmă a primăriei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.