Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost descoperită originea probabilă a COVID-19: Primul caz cunoscut ar fi fost cel al unei vânzătoare dintr-o piaţă din Wuhan, nu un contabil

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Primul caz cunoscut de COVID-19 ar fi fost cel al unei vânzătoare dintr-o piaţă din oraşul chinez Wuhan, nu un contabil care se pare că nu a avut nicio legătură cu această piaţă dar al cărui caz a contribuit la speculaţii potrivit cărora virusul s-ar fi scurs dintr-un laborator, conform unui studiu american, informează Reuters vineri.

Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19 rămâne un mister şi o sursă majoră de tensiune între China şi Statele Unite.

Un studiu comun realizat în acest an de China şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a exclus aproape în totalitate teoria conform căreia COVID-19 îşi are originea într-un laborator, susţinând că cea mai probabilă ipoteză este aceea că a infectat oamenii în mod natural, probabil prin intermediul comerţului cu animale sălbatice.

O echipă de experţi condusă de OMS, care a petrecut patru săptămâni în oraşul Wuhan din centrul Chinei şi în jurul acestuia alături de oameni de ştiinţă chinezi, a indicat într-un raport comun publicat în martie că virusul SARS-CoV-2 a fost probabil transmis de la liliac la om prin intermediul altui animal, precizând necesitatea unor cercetări suplimentare în acest sens.

Contabilul, despre care se credea până acum că a fost prima persoană cu COVID-19, a raportat că primele simptome i-au apărut pe 16 decembrie 2019, cu câteva zile mai târziu decât se ştia iniţial, a declarat Michael Worobey, şeful departamentului de ecologie şi biologie evolutivă de la Universitatea din Arizona, citat în studiul publicat joi în jurnalul ştiinţific Science.

Confuzia a fost cauzată de o problemă dentară pe care a avut-o pe 8 decembrie.

"Debutul simptomelor lui au venit după mai multe cazuri în rândul lucrătorilor din Piaţa Huanan din Wuhan, o vânzătoare de fructe de mare de acolo devenind astfel cel mai timpuriu caz cunoscut, cu un debut al bolii pe 11 decembrie", potrivit cercetării.

Conform studiului, majoritatea cazurilor simptomatice timpurii au fost asociate acestei pieţe, în special secţiunii vestice unde erau ţinute în cuşti exemplare de câine enot, oferind dovezi solide ale unei origini a pandemiei în piaţa de animale vii.

OMS a propus luna trecută formarea unui nou grup de experţi care să investigheze sursa coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.