Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost destructurată o grupare infracţională din Giurgiu, specializată în trafic de droguri

DIICOT

Poliţiştii antidrog din Giurgiu au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri, după ce au efectuat 12 percheziţii şi au ridicat 200 de grame de substanţe cu efect psihoactiv, iar patru persoane au fost reţinute şi ulterior arestate preventiv. "La data de 19 decembrie, poliţiştii antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Giurgiu, au efectuat 12 percheziţii simultane, în municipiul Giurgiu, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializată în trafic de substanţe cu efect psihoactiv", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis joi Agerpres.

În urma percheziţiilor, au fost confiscate aproximativ 200 de grame de substanţe cu efect psihoactiv, precum şi 17 cartuşe de vânătoare calibru 12 mm, deţinute în mod ilegal. Zece persoane au fost conduse la audieri, iar patru au fost reţinute şi ulterior arestate preventiv. "Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi procurat substanţele cu efect psihoactiv din municipiile Galaţi şi Constanţa, după care le-ar fi transportat pe cale rutieră, disimulate, pentru a le distribui consumatorilor din municipiul şi din judeţul Giurgiu. Ocazional, aceştia s-ar fi manifestat violent faţă de consumatorii dependenţi care întârziau plata. Pentru a transporta drogurile, membrii grupării le-ar fi disimulat în scutecele bebeluşilor, în lenjeria lor intimă dar şi în interiorul autovehiculelor", se arată în comunicat.

Astfel, după efectuarea percheziţiilor, poliţiştii au ridicat şi indisponibilizat un autoturism folosit la transportul substanţelor interzise. Toţi cei în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea cu intenţie, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, fiind folosit şi un câine antidrog din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.