Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost dezvăluit 'Marele Plan' al României: 20 de miliarde de euro pentru o investiție uriașă

marele plan

România este într-o perioadă a unui adevărat boom economic, iar nivelul investițiilor este unul de mare amploare. Detaliile marelui plan al investițiilor din România au fost dezvăluite de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat într-o vizită la Roma.

În discuțiile cu oficialii italieni, Grideanu le-a explicat că România are investiții majore în autostrăzi, iar până în anul 2030 vom investi 13 miliarde de euro și vom ajunge la 2000 de kilometri de autostradă și drum expres. De asemenea, în infrastructura feroviară se investesc 7 miliarde de euro.

”Bucuros să mă aflu astăzi în fața reprezentanților marilor companii italiene, prezente la Forumul Economic (MAECI) organizat în marja ședinței comune a Guvernelor României și Italiei.

Am subliniat oportunitățile de colaborare, în domeniul infrastructurii mari de transport din #România, cu firme italiene care sunt dispuse să deruleze eficient și corect contracte de anvergură.

Până în 2030, Guvernul român va investi peste 13 miliarde de euro din fonduri europene pentru a finaliza aproximativ 2000 de km noi de autostradă și drum expres.

Investițiile vor viza și sectorul feroviar. 7 miliarde de euro vor fi alocate pentru derularea proiectelor de electrificare și modernizare, dar și achiziția de trenuri noi.

Porturile Constanța, Galați și Brăila, Canalul Sulina vor beneficia, de asemenea, de investiții de 1 miliard de euro.

Sunt doar câteva exemple care demonstrează atractivitatea economiei românești atât pentru firmele de construcții, cât și pentru cele de transport.”, scrie Sorin Grindeanu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.