Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost eliberat unul dintre angajaţii agenţiei turce de presă Anadolu arestaţi în Egipt

Operation World
Egipt harta

Unul dintre cei patru angajaţi ai agenţiei turce de presă Anadolu arestaţi în Egipt a fost eliberat, a anunţat joi seară directorul general al acestei agenţii, citat de Reuters potrivit Agerpres

''Hilmi Balci, unul din cei patru angajaţi arestaţi în Egipt, a fost eliberat. Aşteptăm ca şi ceilalţi să fie eliberaţi pe cauţiune'', a spus directorul general al Anadolu, Senol Kazanci.

Hilmi Balci este singurul cetăţean turc dintre cei arestaţi, mai precizează agenţia de presă turcă, fără să menţionează naţionalitatea celorlalţi trei.

Eliberarea acestui angajat survine la o zi după ce MAE turc l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri egiptean la Ankara pentru a-i transmite un protest faţă de arestarea celor patru persoane în urma unei razii efectuate de autorităţile egiptene la biroul agenţiei Anadolu de la Cairo.

Ministerul de Interne egiptean a motivat razia prin faptul că acel sediu - stabilit într-un apartament - a fost folosit pentru producerea de informaţii ''false'' şi ''negative'', acuzând totodată Turcia şi mişcarea Frăţia Musulmană (interzisă în Egipt) că au desfăşurat în biroul agenţiei Anadolu ''activităţi ostile''.

Relaţiile dintre Cairo şi Ankara s-au deteriorat după ce armata egipteană l-a înlăturat de la putere în 2013 pe liderul de atunci al Frăţiei Musulmane, Mohamed Morsi, între timp decedat şi care era un aliat al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Turcia şi Egiptul au de asemenea divergenţe pe tema jurisdicţiei asupra resurselor offshore din estul Mediteranei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.