Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost inaugurat Centrul catehetic al Parohiei băcăuane Mărăşti

biserica ortodoxa

Centrul catehetic al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Mărăști, comuna Filipeni, din Protopopiatul Bacău a fost inaugurat sâmbătă, 17 aprilie 2021, notează Basilica.ro.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Pr. Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial la Biroul de catehizare și activități cu tinerii, delegatul Arhiepiscopului Ioachim la acest eveniment.

Parohul parohiei Mărăşti, Părintele Daniel Popoiu, a subliniat la inaugurare că centrul este ocrotit de Sf. Martir Matei Brâncoveanu, „el însuși martirizat la vremea tinereții sau încă a copilăriei”.

Clericul şi-a luat angajamentul ca fiecare întâlnire găzduită de centru să fie la fel de plină de energie ca la momentul sfinţirii.

„Încercăm aici să acordăm o atenție deosebită celor mai mici dintre credincioșii Bisericii noastre, cultivând inocența, cumințenia și bunătatea lor nativă, călăuzindu-i spre învățarea celor duhovnicești și sfințenia vieții!”, a spus el cu privire la activitatea instituţiei.

Cu o frecvență bilunară, activitățile se derulează în zi de sâmbătă, având ca beneficiari 40 de copii de vârstă școlară (cu precădere din clasele IV-VIII), care participă la cateheze, activități didactice și recreative, ateliere de creație și de consolidare a unor abilități, învățând lucrul în echipă, comunicarea, vorbitul în public.

În cadrul activităților, parohia oferă copiilor o masă caldă sau gustări (în funcție de activitățile derulate), dar și rechizitele, materialul didactic necesar, precum și alte beneficii (tabere, excursii, pelerinaje, echipament și articole de joacă). La acest demers s-au alăturat în mod voluntar și cadre didactice din partea școlii, diverși alți voluntari veniți din Bacău sau fii ai satului, precum și câteva instituții care vor oferi sprijin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.