Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost înregistrat al cincilea deces la un cămin de vârstnici din Bistrița-Năsăud provocat de Covid-19

bay939.com.au
coronavirus covid-19

O femeie în vârstă de 76 de ani, decedată luni, este cel de-al cincilea deces anunţat de autorităţile bistriţene în rândul beneficiarilor căminului pentru vârstnici din comuna Maieru, unde la începutul lunii iunie a fost confirmat un focar de COVID-19, relatează Agerpres.

Citește și: Cu masca pe față 'cât timp va fi necesar'. Ludovic Orban: 'Noi trebuie să reacţionăm. Este cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei'

Potrivit datelor transmise luni de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, femeia a fost internată în data de 11 iunie la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, fiind confirmată în aceeaşi zi infecţia cu noul coronavirus.

Ulterior, starea de sănătate a femeii s-a degradat, iar în cursul dimineţii de luni a survenit decesul - cel de-al 51-lea din judeţ în rândul persoanelor confirmate cu COVID-19.

Pacienta avea şi comorbidităţi, printre care se numără hipertensiune arterială, diabet zaharat, demenţă mixtă, anemie, stare post accident vascular cerebral, escare maleolare şi caşexie.

În urma focarului de COVID-19 de la căminul pentru vârstnici din comuna Maieru, administrat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Bistriţa, au fost infectaţi cu noul coronavirus 18 dintre cei 21 de beneficiari, trei infirmiere, bucătăreasa, asistenta socială şi un angajat din rândul personalului auxiliar.

Până la această dată, o infirmieră şi trei beneficiari au fost declaraţi vindecaţi, iar asistenta socială şi nouă beneficiari au fost externaţi în baza Ordinului ministrului sănătăţii nr.555/2020. În judeţul Bistriţa-Năsăud, numărul de infectări cu COVID-19 este, la data de 6 iulie, de 574, dintre care 417 persoane s-au vindecat, iar 51 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.