Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost lansat volumul omagial 'Arhierie și filantropie. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan Selejan, la 7 decenii de viață'

Volumul omagial „Arhierie și filantropie. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan Selejan, la 7 decenii de viață” a fost lansat la Centrul Eparhial din Timișoara.

Cuvântul din deschidere este semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, și cuprinde numeroase evocări, articole și studii științifice, alături de felicitările pentru activitatea Mitropolitului pe care a desfășurat-o de-a lungul timpului, scrie basilica.ro.

Activitățile pastoral-misionare, duhovnicești, filantropice și patriotice ale Mitropolitului Ioan au fost redate în acest volum prin mărturii, amintiri și cuvinte de recunoștință ce aparțin mai multor persoane de cultură, precum academicieni, foști și actuali demnitari ai Statului român, profesori, scriitori, istorici, cercetători, poeți, reprezentanți ai unor instituții culturale, preoți din țară și străinătate, foști deportați în Bărăgan, luptători în Revoluția din Decembrie 1989 și teologi români.

Părintele Ionel Popescu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, a deschis festivitatea printr-un cuvânt ce a descris viața și activitatea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan.

La evenimentul de sâmbătă au participat Acad. Ioan Păun Otiman, președinte de onoare al Academiei Române – Filiala Timișoara, prof. dr. Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educației, ing. Nicolae Noica, fost Ministru al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, Varujan Vosganian, fost Ministru al Economiei și prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, prof. dr. Ioan Lăcătușu, director științific – Centrul European de Studii Covasna – Harghita și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Mitropolitul Ioan al Banatului a împlinit vârsta de 70 de ani în data de 16 noiembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.