Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost produs un vaccin pentru tratarea alergiei la părul de pisică

stirileprotv.ro
motanul rus Ahile pisica

Compania farmaceutică franco-canadiană Angany testează un vaccin pentru tratarea alergiei la părul de pisică, a precizat aceasta într-un comunicat dat luni publicităţii, potrivit AFP.

Vaccinul-candidat, denumit ANG-101, are la bază dezvoltarea unei ''bioparticule care imită forma şi mărimea unui virus şi a cărei suprafaţă este acoperită de mii de copii ale alergenului principal al pisicii, proteina Fel d1'', a explicat compania.

Primii pacienţi care vor participa la studiul clinic au fost recrutaţi la spitalul Royal Brompton din Londra.

Testat în prealabil pe animale, acest tratament a declanşat ''o producţie de anticorpi foarte puternică, capabilă să blocheze reacţia alergică'', a precizat pentru AFP cofondatorul Angany, Loic Faye.

Tratamentul actual împotriva alergiilor constă în injectarea unor doze în creştere din extrase de alergeni: este vorba despre desensibilizare, un proces lung şi nu întotdeauna eficient. Antihistaminicele sunt utilizate de asemenea pentru ameliorarea simptomelor asociate alergiilor.

''ANG-101 este primul dintr-un portofoliu de vaccinuri în dezvoltare care vizează alergiile majore de care suferă oamenii şi animalele de companie'', a subliniat la rândul său Louis-Philippe Vézina, preşedinte-director general al Angan, într-un comunicat.

Tehnologia a fost dezvoltată în Franţa, la Val-de-Reuil (nord-vest) de start-ul-ul francez Angany Genetics, creat în 2010 şi devenit Angany după ce a fost preluat de canadieni în 2017, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.