Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost stabilit un nou record pentru cel mai înalt arbore din China: Un copac de 83,2 metri, descoperit în regiunea autonomă Tibet

salvati-padurile-virgine_14_11_2011[1]

Un copac de 83,2 metri a fost descoperit recent în comitatul Zayu din regiunea autonomă Tibet, stabilind un nou record pentru cel mai înalt arbore din China, potrivit Academiei Chineze de Ştiinţe (CAS), informează agenţia Xinhua.

Copacul din specia Abies ernestii var. salouenensis, cu un diametru care ajunge la 207 cm, a fost găsit într-o zonă vastă a unei păduri virgine de o echipă de cercetători de la Institutul de Botanică din subordinea CAS, aflaţi într-o expediţie ştiinţifică, potrivit Agerpres.

Acesta marchează o nouă descoperire în cadrul celui de-al doilea studiu ştiinţific realizat de China asupra platoului Qinghai-Tibet, a precizat CAS.

Pădurea virgină de Abies ernestii var. salouenensis este răspândită într-o zonă de dealuri şi văi, situată la o altitudine de aproximativ 2.300 de metri cuprinde şi copaci din diverse alte specii, unele rare, dar şi orhidee şi ferigi, după cum a declarat conducătorul al echipei, Guo Ke, cercetător din cadrul Institutului de Botanică.

"O pădure virgină atât de vastă şi de bine conservată poate fi atribuită condiţiilor meteorologice şi geologice locale, precum şi activităţilor umane rare. Populaţiile de copaci şi ecosistemele de aici sunt de mare valoare pentru cercetarea ştiinţifică şi protecţia ecologică", a spus Guo.

Înălţimea copacului a depăşit-o pe cea a unui alt arbore, din specia Pinus bhutanica, de 76,8 metri, descoperit recent în comitatul Medog, din Tibet, dar şi pe cea a unui Taiwania cryptomerioides de aproximativ 81 până la 82 de metri, găsit în Taiwan, notează Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.