Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost visul meu să joc la această Cupă Mondială, afirmă Eriksen la un an după criza cardiacă

Instagram
eriksen spital
Imaginile cu Eriksen prăbuşit pe gazonul stadionului din Copenhaga, în iunie 2021, în cursul meciului dintre Danemarca şi Finlanda de la EURO 2022, înconjurat de coechipierii săi, care încercau să-l protejeze de curiozitatea deplasată a camerelor de televiziune, au marcat întreaga lume. În acele momente, toată gloria pe care i-a adus-o până atunci fotbalul s-a şters în faţa destinului personal al unui om a cărui viaţă era în joc.

Acest accident "m-a făcut să apreciez şi mai mult faptul că sunt în viaţă şi sunt alături de familia mea. Cred că toate celelalte au fost lăsate deoparte", a recunoscut fotbalistul danez, care se pregăteşte să debuteze la CM 2022. "Primul meu obiectiv a fost mereu acela de a fi un bun soţ, în sfârşit un soţ bun şi un tată bun", continuat el.

Dar, la 29 de ani la momentul respectiv, lui Eriksen mai puteau să-i rămână câţiva ani de carieră şi foarte repede, odată trecută enorma sperietură, şi-a plănuit o revenire pe care mulţi o considerau dificilă. După instalarea unui defibrilator, care l-a obligat să-şi rezilieze contractul cu Inter Milano, din cauza reglementărilor italiene pentru acest tip de dispozitiv, fotbalistul a luat drumul spre Amsterdam.

"Cred că una dintre primele discuţii pe care le-am avut cu medicii la Amsterdam a fost despre obiectivul meu de a juca la Cupa Mondială, dacă totul merge bine. Era visul meu la acesta vreme", şi-a amintit vedeta naţionalei Danemarcei.

Un vis devenit realitate: "Am jucat din nou în martie (2022) şi am putut disputa o serie de meciuri. Chiar nu mă aşteptam. E pur şi simplu grozav", a recunoscut Eriksen, care se află în prezent sub contract cu Manchester United.

"Înainte de ceea ce i s-a întâmplat la EURO, am spus că el este inima echipei noastre", a declarat la rândul său selecţionerul danez Kasper Hjulmand, care a evidenţiat modul în care Eriksen se implică "în luarea deciziilor, în modul lui de a gestiona ritmul meciului, de a-l controla cu pasele, inteligenţa viziunea" . "Este grozav să-l avem din nou alături de noi, este un jucător fantastic şi o persoană şi mai minunată. Ne oferă atât de multe", a subliniat tehnicianul.

Dar Eriksen şi Danemarca nu au venit în Qatar doar ca să facă act de prezenţă. Eliminaţi la penalty-uri de viitoarea finalistă Croaţia, în optimile de finală ale CM 2018, danezii au atins semifinalele la EURO 2020, unde au condus Anglia pe Wembley înainte de a ceda în prelungiri (1-2).

"Cât de departe vrem să ajungem? Visam la ceva mare", a spus Eriksen, înaintea debutului Danemarcei la CM 2022, marţi, împotriva Tunisiei. Meciul se va disputa în Grupa D a competiţiei, din care face parte şi campioana mondială en titre, Franţa, care va înfrunta la rândul ei Australia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.