Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fugit din Guvern după numirea lui Toni Greblă șef al SGG, căruia îi făcuse dosar, iar CSM l-a retrimis la DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA sigla sediu

Secția pentru procurori a CSM a decis, marți, încetarea detașării la DLAF a procurorului Marius Vartic, acesta urmând să își continue activitatea la DNA - structura centrală, începând cu data de 3 octombrie. Vartic este, în prezent, șeful DLAF, funcție cu rang de secretar de stat.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea detaşării la Departamentul pentru lupta antifraudă a domnului procuror VARTIC MARIUS CĂTĂLIN şi continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, începând cu data de 03.10.2018”, se arată în decizia Secției pentru procurori a CSM.

Citește și: EXCLUSIV! Reacția Ecaterinei Andronescu cu privire la subiectul săptămânii: „Este convingerea mea fermă”

Procurorul Marius Vartic este, în prezent, șeful Departamentului pentru Luptă Antifraudă (DLAF). Procurorul DNA Marius Cătălin Vartic a fost numit în iulie 2016, de Dacian Cioloş (premier la acel moment), în fruntea Departamentului pentru luptă antifraudă (DLAF) pentru un mandat de cinci ani. Vartic are funcție cu rang de secretar de stat.

El a deţinut funcţia de procuror şef birou în cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie - Biroul de combatere a infracţiunilor comise în legătură directă cu infracţiunile de corupţie.

Citește și: Dezastru pentru Pro TV! Ce rival a reușit să-l pună la pământ

Vartic a instrumentat dosare precum Microsoft sau cel al fostului judecător CCR, Toni Greblă, (achitat în primă instanță de instanța supremă).Acum trei ani, în septembrie 2015, procurorul DNA, Marius Vartic, semna rechizitoriul prin care fostul judecător CCR Toni Greblă era trimis în judecată.

Între timp, Marius Vartic ajunsese șef al Departamentului pentru Lupta Antifraudă, instituție din subordinea premierului, finanțată din bugetul Secretariatului General al Guvernului, iar Toni Greblă a fost achitat de ÎCCJ (mai 2018, în primă instanță).

Citește și: Modificări radicale la TVR-Doi oameni de bază au fost înlocuiți

După ce Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului, adică un fel de șef al lui Marius Vartic, procurorul care l-a trimis în judecată, acesta a demisionat și a cerut să revină la DNA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.