Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început Festivalul internaţional de film Kinodiseea

westcityradio.ro
filme cinema

Aproape 300 de copii au văzut, luni, primele proiecţii organizate în cadrul Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr Kinodiseea, Tulcea găzduind anul acesta cel mai mare eveniment de acest tip de la nivel naţional.

Coordonatorul atelierelor care se desfăşoară în cadrul festivalului, Paul Ruben Grec, a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă, că până anul acesta cel mai mare eveniment al festivalului Kinodiseea avea loc la Bucureşti, însă el a fost mutat la Tulcea datorită reacţiei publicului.

"Publicul de aici ne-a impresionat la fiecare ediţie şi dorim să ne revanşăm cu cât mai multe activităţi şi cât mai multe filme bune. Ediţia de anul acesta are şapte zile, comparativ cu cele patru zile pe care le avea până acum şi, pe lângă cele două filme pe zi, prezentate la Teatrul Jean Bart, în weekend vor fi şi proiecţii de lungmetraj la Casa Avramide", a afirmat Paul Ruben Grec.

De asemenea, numărul atelierelor a crescut, copiii putând învăţa anul acesta actorie, muzică, dar şi magie.

"M-am bucurat că am fost reinvitat aici, după atelierele de percuţie din vară. Au fost trei zile de ateliere, iar după ce au venit în fiecare zi, la final m-au întrebat când mai vin în Tulcea", a declarat Emi Ionescu, actor şi coordonatorul atelierului de percuţie.

Directorul festivalului Kinodiseea, Daniel Mitulescu, a menţionat că anul acesta festivalul va ajunge şi în unele şcoli tulcene.

"Experienţa de cinema este magică, educativă, foarte folositoare, dar şi distractivă. Mai ales pentru cei care nu au acces facil la un cinema, dar şi pentru cei care au acest acces, vor fi prezentate filme care nu sunt în circuitul comercial obişnuit în România. Sunt filme selectate cu rigoare, filme din toată lumea", a declarat, pentru AGERPRES, Daniel Mitulescu.

El a mulţumit autorităţilor tulcene pentru sprijin, iar acestea şi-au exprimat speranţa ca şi anul viitor festivalul să poată fi susţinut.

"Nu ştim cum ne va afecta bugetul ultima ordonanţă cu privire la reducerea cheltuielilor. Sper ca acest tip de cheltuieli să găsească înţelegere la nivel decidenţilor. Ele nu pot fi în acele tipuri de cheltuieli considerate o risipă a banilor publici. În astfel de iniţiative educaţionale banul public nu se risipeşte, mai ales că vorbim de festivaluri de calitate", a afirmat, în timpul conferinţei de presă, primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

Potrivit organizatori, luni, primele proiecţii oferite gratuit elevilor au adus la Teatrul "Jean Bart" circa 300 de elevi.

"Este un eveniment cultural la care şi copiii trebuie să participe, pentru că astfel îi formăm ca spectatori şi le trezim dragostea pentru cultură, pentru film, pentru alte activităţi decât cele legate de mediul online şi calculator", a afirmat profesoara Elena Dascălu, însoţitoarea unor elevi ai Şcolii gimnaziale "Nifon Bălăşescu" din municipiul Tulcea care au participat la prima proiecţie din cadrul festivalului.

Înscrierile elevilor la proiecţiile şi atelierele organizate în cadrul festivalului se fac prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, participarea copiilor la acestea fiind gratuită.

Kinodiseea se va încheia duminică şi este un eveniment finanţat de Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Tulcea şi Administraţia Fondului Cultural Naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.