Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început 'Operațiunea Răzbunarea'? Atac cu drone asupra unei baze Wagner: nici nu știu cine i-a lovit

Middle East Eyes
Wagner Africa

Lovituri cu drone de origine necunoscută au vizat, în cursul nopţii de joi spre vineri, o bază aeriană din estul Libiei unde s-ar afla mercenari ai grupului paramilitar rus Wagner, fără a provoca victime, potrivit unei surse militare, notează AFP, informează Agerpres.

Atacul cu drone asupra trupelor Wagner vine la doar câteva zile după revolta mercenarilor și a lui Evgheni Prigojin. Aceștia au mărșăluit prin Rusia, dar s-au oprit la aproximativ 200 de kilometri de Moscova.

Sursa, sub protecţia anonimatului, a declarat pentru AFP că drone "de origine necunoscută au lovit baza aeriană al-Kharouba, situată la 150 de kilometri sud-est de Benghazi (est), unde s-ar găsi elemente ale grupului Wagner".

"Loviturile nu au făcut victime", a adăugat sursa.

Război civil în Libia

Libia este pradă unei crize politice majore de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, măcinată de diviziuni între est şi vest, precum şi de ingerinţe străine.

Din aprilie 2019 până în iunie 2020, Khalifa Haftar, omul forte din estul Libiei, a folosit luptători ciadieni, sudanezi, nigerieni şi sirieni, dar mai ales mercenari Wagner, în încercarea sa eşuată de a captura capitala Tripoli.

De atunci, sute de membri ai grupării Wagner au rămas activi în est, zona terminalelor petroliere, şi în sudul Libiei, după plecarea unei părţi din personalul lor în Mali sau în Ucraina pentru a lupta alături de armata rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.