Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început prăpădul în închisori: Peste 60 de pușcăriași de la Penitenciarul Bistrița au COVID-19

facebook.com
penitenciare puscarie detinuti

Peste 60 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa au fost confirmaţi cu COVID-19, aceştia fiind repartizaţi în camere separate şi fiind supravegheaţi permanent de personalul medical al unităţii. Starea lor de sănătate este bună, cei mai mulţi fiind asimptomatici. În urma testelor făcute au fost confirmaţi cu COVID şi doi poliţişti de penitenciare, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Bistriţa, săptămâna trecută, doi deţinuţi care prezentau simptome au fost fost confirmaţi pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. În următoarele zile au fost testaţi şi ceilalţi deţinuţi, iar rezultatul a arătat că 63 erau pozitivi. De asemenea, în urma testărilor realizate la nivelul unităţii, au fost depistaţi pozitiv şi doi poliţişti de penitenciare.

“Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind suprevegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimtomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare al deţinuţilor este de 88%. Din punct de vedere administrativ, au fost întreprinse atât măsuri de informare a Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa, precum şi demersuri stabilite prin planurile de măsuri adoptate la nivelul sistemului penitenciar, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea tuturor spaţiilor. S-au făcut demersuri pentru transferarea tuturor deţinuţilor confirmaţi pozitiv, această activitate fiind în desfăşurare”, a transmis Penitenciarul Bistriţa.

Sursa citată menţionează că activitatea unităţii se desfăşoară în condiţii optime şi nu au fost înregistrate disfuncţionalităţi.

Sursa de infectare a deţinuţilor nu este cunoscută deocamdată şi va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice care este în desfăşurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.