Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început procesul în care Lionel Messi este acuzat de evaziune fiscală

fc barcelona messi neymar suarez

Lionel Messi, starul echipei FC Barcelona si al nationalei Argentinei, este acuzat ca nu si-a platit taxele catre stat în perioada 2007-2009. Lionel Messi va fi judecat în absenta la procesul care a început marti si se va termina vineri.

Lionel Messi este în cantonamentul nationalei Argentinei, echipa care se pregateste pentru startul Copa America, turneu care se va desfasura în Statele Unite ale Americii. Argentina va juca primul meci la Copa America pe 7 iunie, cu nationala statului Chile.

Messi, împreuna cu tatal sau, Jorge Horacio, au trei capete de acuzare la activ, conform carora cei doi au construit un lant de firme fantoma în Belize si Uruguay pentru a evita plata unor taxe catre stat, taxe impuse pe veniturile din drepturile de imagine în perioada 2007-2009. Aceste taxe se ridica la suma de 4,16 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Procurorii spanioli cer o pedeapsa de 22 de luni si jumatate pentru Lionel si Jorge Horacio o amenda echivalenta cu suma care nu a fost platita la stat de catre cei doi. În cazul în care vor fi declarati vinovati, justitia spaniola le va acorda o pedeapsa cu suspendare, deoarece este prima abatere, iar pedeapsa nu depaseste doi ani ca durata.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.