Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început RĂZBOIUL-PNL, acuzații de MITĂ ELECTORALĂ: plouă cu plângeri pentru PSD

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

În toiul campaniei electorale au început deja acuzațiile clasice de mită electorală. Liberalii susțin că cei de la PSD dau bani oamenilor în schimbul votului și, mai nou, ar oferi ajutoare sociale din fonduri europene pentru a-și maximiza șansele la alegerile locale din 2016.

Citește și: MITĂ electorală flagrantă la Sectorul 2. PSD ar fi dat pachete cu alimente contra voturi/ VIDEO

Citește și: Alegeri 2016: Acuzații de MITĂ ELECTORALĂ în Sectorul 1

”Partidul Național Liberal adresează tuturor candidaților săi la alegerile locale din 5 iunie solicitarea de a sesiza organele penale față de practicile de campanie ale PSD, care folosește resurse publice pentru a obține avantaje electorale în mod nejustificat.

Constatăm și cu această ocazie că PSD, prin candidații săi, se folosește de acordarea unor drepturi bănești categoriile defavorizate în schimbul unui vot dat la alegerile locale. Este vorba despre beneficiarii ajutoarelor sociale, condiționați de primari ai PSD să fie prezenți la întâlniri electorale sau să se implice în campania candidaților PSD, sub amenințarea că le va fi suspendat ajutorul social.

O altă practică utilizată de primarii în funcție ai PSD este aceea de a amâna distribuirea de ajutoare sociale din partea Uniunii Europene până în campania electorală pentru a crea percepția că ei sunt cei care le oferă aceste beneficii, cu scopul de a obține capital electoral. În fapt, edilii PSD folosesc, prin decalarea calendarului de acordare a acestor ajutoare, resurse publice în sensul oferirii de mită electorală mascată. Reamintim, în acest sens, că o situație similară a putut fi constatată și la alegerile prezidențiale din 2014, din partea PSD.

Față de aceste derapaje specifice PSD în campaniile electorale, sau alte asemenea care intră sub incidența legii sau care încalcă regulile unei campanii corecte, facem un apel public către toți alegătorii ca în cazul în care observă astfel de acțiuni să le semnaleze organelor abilitate și mass-media.

Este evident că nu mai există nicio speranță ca PSD să renunțe de bună voie la acest mod subteran de a face campanie electorală. Dar, pentru a opri acest tip de politică este absolut necesar ca toți cetățenii, care nu agrează aceste metode de tip PSD-ist de a face campanie, să ia atitudine prin votul dat la alegerile locale din 5 iunie. Menționăm că actuala conjunctură politică face ca orice vot neexprimat să fie, în fapt, un vot acordat indirect PSD, deoarece a nu vota echivalează cu a încuviința politica PSD”, se arată în comunicatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.