Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început să scadă numărul de viroze

Pinterest
viroze raceli

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că numărul de viroze a început să scadă uşor.

  • „În ultima săptămână, numărul de viroze a început să scadă uşor, chiar mai semnificativ numărul de cazuri de gripă. Am intrat în faza de declin şi probabil că până la sfârşitul aceste luni vom ajunge la cifre care să fie sub media multianuală care a generat această declarare a stării de alertă epidemică”.

România a declarat la 1 februarie stare de alertă epidemiologică în urma înregistrării, timp de trei săptămâni consecutiv, a numărului mare de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii).

"Vreau să spun un lucru care să fie extrem de clar de la început pentru toată lumea: nu se instituie niciun fel de restricţii. Nu aş vrea să aud tot felul de speculaţii că introducem restricţii pentru populaţie", a explicat Alexandru Rafila. Potrivit ministrului, această situaţie va mai dura până la sfârşitul lunii februarie.

Recomandări

"La nivelul unităţilor şcolare sau preşcolare este foarte important triajul. Recomandăm părinţilor care au copii bolnavi, care strănută, care au febră, care au simptomatologie specifică virozelor să îi reţină la domiciliu şi să ia legătura cu medicul de familie, să se asigure în şcoli materialele necesare dezinfecţiei şi spălării mâinilor, a suprafeţelor, aerisirea încăperilor. Când tuşim, copiii trebuie să fie învăţaţi să tuşească folosind un şerveţel sau o batistă de unică folosinţă sau plica cotului", a explicat Rafila.

În ceea ce priveşte populaţia, în general, se recomandă evitarea aglomeraţiilor, iar pentru cei care trebuie neapărat să se deplaseze de la domiciliu şi au simptomatologie respiratorie să utilizeze masca de protecţie, care nu este obligatorie, să aibă grijă la igiena mâinilor, izolarea la domiciliu, precum şi să se adreseze medicului de familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.