Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci ore de proteste în Piaţa Victoriei, a douăsprezecea seară la rând - VIDEO

Inquam Photos
protest Piața Victoriei

UPDATE 23:00 Timp de aproape cinci ore, câteva mii de oameni au scandat, în Piaţa Victoriei din Capitală, "Demisia", "Rezistăm, nu plecăm", "Uniţi, salvăm toată România", "PSD ciuma roşie", "Zi de zi aici vom fi”, "România, trezeste-te!", "La închisoare, nu la guvernare". De asemenea, oamenii au scandat în ritm de tobe şi de tamburine "DNA, să vină să vă ia" şi "Hoţii”.

UPDATE 22:12  Manifestanţii din Piaţa Victoriei au cântat imnul naţional la ora 22.00, în timp ce şi-au aprins luminile de la telefoanele mobile. În piaţă mai sunt câteva sute de oameni.

UPDATE 20:15 Aproximativ 3.500 de protestatari sunt la această oră în Piaţa Victoriei şi cer demisia Guvernului Grindeanu. Circulaţia rutieră este blocată pe Bulevardul Kiseleff.

UPDATE 20:20 - Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 1.000.

UPDATE 19:24 Peste 500 de manifestanți, potrivit unor surse, s-au strâns în Piața Victoriei.

UPDATE 18:38 Oamenii au venit dotați cu vuvuzele, steaguri şi pancarte care conțin mesaje precum: "Întrebare: Ce nu aţi înţeles din sintagma «Abrogaţi şi plecaţi»?”, "Somnul naţiunii naşte monştri”, "CCR, ruşine! N-ai judecat pentru România!”, "Votaţi OUG 14”, "Demisia! Nu putem sta să vă păzim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hoţii la puşcărie" şi "Grindeanu, du-te după Iordache". Steaguri ale României, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii şi Canadei au fost aduse şi sâmbătă la protestul din Piaţa Victoriei.

Un maraton al democratiei se desfasoara sambata dupa-amiaza in jurul Guvernului si pe traseul bd. Aviatorilor - bd. Kiseleff.

16:20: "Vrem sa schimbam tara si consider ca prin acest protest curat si prin miscare putem initia o miscare cu adevarat in Romania", a spus Horia Vasiliev, antreprenor, initiatorul actiunii.

content-image

content-image

content-image

content-image

El a spus ca participantii la maraton vor alerga pe trotuar, pe un "traseu in forma de victorie", maratonul fiind unul "pasnic".

"O sa alergam pe Aviatorilor, pana la Aleea Modrogan, ne intoarcem pe Kiseleff si vrem in semn de protest sa inconjuram si Guvernul. Apoi, desigur, ramanem la protest. Am fost in fiecare seara pana acum", a mai spus Vasiliev, conform Agerpres.

Un participant la eveniment, imbracat cu un tricou de la Maratonul Regal, a declarat pentru AGERPRES ca poarta acest echipament pentru ca "are tricolorul Romaniei pe el" si i se pare ca este "potrivit pentru aceasta zi".

"Alerg pentru sanatate, pentru a nu fi furati, pentru a ne putea creste copii in tara asta fara sa fim furati. Orice picatura de apa intr-un ocean e o realizare", a spus acesta.

Un alt participant la maraton a afirmat ca alearga pentru "a consuma energia negativa acumulata din cauza guvernantilor".

"Si sa le-aratam ca nu cedam usor, ca nu acceptam abuzurile care vin via Guvern si ajung pana la fiecare cetatean in fond. Vrem sa aratam ca suntem cu ochii pe ei si chiar daca nu iesim in fiecare si poate cumva vom incerca protestul atat de masiv cum a fost pana acum si vom fi pe faza si la orice abuz sau la orice incercare de pacaleala a tarii vom iesi din nou".

16:00 La maraton participa 25 de persoane care poarta drapele tricolore.

"Sambata, 11 februarie, rezistam pasnic, protestam pasnic, alergam pasnic. Pe trotuarele din jurul Guvernului, Bd. Aviatorilor si Kiseleff, alergand 42 de km, vom face un alt fel de protest: un maraton al democratiei. Dupa 10 zile-maraton de proteste trebuie sa le aratam ca nu renuntam la aceasta cursa a bunului-simt, a eliberarii si a unei Romanii mai bune.

Speram ca la finalul maratonului sa putem aduce vestea victoriei, sa ne atingem scopul. Suntem 3 romani care vom alerga. Speram sa va alaturati si sa ne incurajati", se precizeaza pe pagina de facebook a organizatorilor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.