Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A intrat în vigoare legea care interzice păcănelele în localități sub 15.000 de locuitori. ONJN amenință firmele care ignoră noua lege

stiripesurse.ro
pacanele

Luni, 29 aprilie, a intrat în vigoare legea care intezice aparatele de păcănele în localitățile mai mici de 15.000 de locuitori. În contextul unor informații potrivit cărora mulți operatori ignoră pur și simplu noua interdicție, Oficiul Național pentru Jocuri Noroc (ONJN) amenință cu retragerea licențelor de funcționare.

Recentele modificări legislative introduse prin Legea nr. 107/2024, publicată în Monitorul Oficial la data de 18 aprilie 2024, aduc schimbări semnificative în sectorul jocurilor de noroc din România, în special pentru operatorii de slot machines (păcănele). Noua lege, care aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 82/2023, stabilește criterii noi pentru amplasarea acestor aparate, cu scopul de a reglementa mai strict industria și de a limita accesul la jocurile de noroc în localitățile mai mici.

Conform noii reglementări, aparatele de tip slot-machine trebuie să fie amplasate în unități administrativ-teritoriale care au o populație de peste 15.000 de locuitori. Această prevedere este menită să descurajeze proliferarea jocurilor de noroc în comunitățile mici, unde impactul social negativ al jocurilor de noroc poate fi mai pronunțat. Operatorii de jocuri de noroc sunt obligați să își relocheze aparatele în conformitate cu această nouă cerință, dovada numărului de locuitori fiind necesară prin intermediul unei adeverințe eliberate de primăria respectivă.

Operatorii, obligați să mute aparatele

Această modificare legislativă nu afectează doar amplasarea noilor aparate, ci și pe cele deja existente. Operatorii care dețin autorizații valide pentru slot machines în localități sub pragul demografic stabilit trebuie să mute aceste echipamente în locații conforme până la expirarea licențelor curente. Nerespectarea noilor reguli poate atrage sancțiuni severe, inclusiv posibilitatea revocării licenței de operare, conform articolului 17 alineatul (2) litera i) din OUG 77/2009, cu modificările și completările ulterioare.

Industria jocurilor de noroc a criticat noile reglementări, invocând faptul că se contribuie semnificativ la economia locală prin taxe și crearea de locuri de muncă, iar noua lege aduce provocări legate de costurile relocării și pierderea potențială a clienților în zonele afectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.