Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A luat foc Cisiordania: proteste extrem de violente/ Soldații israelieni au deschis focul

Cisiordania

Soldații israelieni au împușcat mortal un palestinian în Cisiordania, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătății. Tot sâmbătă, un palestinian a înjunghiat un israelian în Ierusalim, a anunțat poliția, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Armata israeliană a anunțat că trupele sale au încercat să rețină un vehicul care a trecut ilegal în Israel. Potrivit anunțului, șoferul vehiculul a accelerat și a lovit un soldat, după care „soldații au tras în direcția mașiniii".

Unul dintre pasageri a murit la spital, au declarat oficiali ai spitalului palestinian. Tatăl victimei a declarat pentru agenția palestiniană de știri Qudsnet că fiul său se îndrepta spre locul de muncă atunci când a fost împușcat. Nu se știe dacă bărbatul avea permis de intrare în Israel.

Într-un incident separat în Cisiordania un șofer palestinian a intrat cu mașina într-o cabină de pază, au declarat oficialii israelieni din domeniul apărării.

La Ierusalim, poliția a anunțat că a împușcat și „neutralizat" un palestinian care a înjunghiat și rănit grav un israelian. Un videoclip care a circulat pe rețelele de socializare l-a arătat pe presupusul atacator zăcând rănit pe un teren de joacă unde copiii joacă fotbal, în timp ce un ofițer de poliție înarmat stă deasupra lui.

Violențele din Cisiordania s-au intensificat în ultimele luni, ajungând uneori și în Ierusalim, după ce forțele israeliene au început o campanie ca răspuns la o serie de atacuri comise de palestinieni în Israel.

Negocierile de pace mediate de SUA, menite să pună capăt conflictului vechi de zeci de ani și să stabilească un stat palestinian în Cisiordania, Ierusalimul de Est și Gaza, nu au mai câștigat teren din 2014 și nici nu dau semne de revigorare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.