Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit actorul Clarence Williams III: era cunoscut pentru rolurile din The Mod Squad sau Purple Rain

basilica.ro
lumanare mana credinta maini

Actorul Clarence Williams III, cunoscut pentru rolurile din „The Mod Squad” şi „Purple Rain”, a murit la vârsta de 81 de ani.

Managementul actorului a confirmat pentru Variety decesul lui, pe 4 iunie. Actorul suferea de cancer, arată News.ro.

Williams a devenit cunoscut în 1968 ca unul dintre starurile show-ului „The Mod Squad”, în care jucau şi Peggy Lipton şi Michael Cole. El a făcut parte din distribuţia serialului până la finalul acestuia, în 1973, apoi, timp de patru decenii, a jucat în filme, spectacole de teatru şi programe de televiziune.

El a jucat rolul tatălui personajului lui Prince din „Purple Rain” (1984) şi a apărut ulterior în serialul „Twin Peaks”, ca agentul FBI Roger Hardy. A colaborat mult timp cu regizorul John Frankenheimer, pentru „52 Pick-Up”, „Against the Wall”, „George Wallace” şi „Reindeer Games”.

Născut în New York, pe 21 august 1939, Clarence Williams III şi-a început cariera în teatru, cu un rol în „Dark of the Moon” (1957), regizat de Vinette Caroll. A jucat apoi cu Geraldine Page în „The Great Outdoors” pe Broadway. În 1965, Williams a primit o nominalizare la premiile Tony şi un premiul Theatre World pentru rolul din „Slow Dance on the Killing Ground”.

Williams a mai jucat cu Maggie Smith în „Night and Day” al lui Tom Stoppard şi în „King John” al lui Joseph Papp.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

În film, el a făcut parte din distribuţia unor producţii ca „The General’s Daughter”, „Sugar Hill”, „Half Baked”, „Deep Cover”, „The Legend of 1900” şi „Life”. Mai recent, a jucat în „The Butler” (2013), regizat de Lee Daniels.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.