Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit antropologul şi profesorul Vintilă Mihăilescu

hotnews.ro
vintila mihailescu

Antropologul şi profesorul Vintilă Mihăilescu, fost director al Muzeului Ţăranului Român, a încetat din viaţă la vârsta de 68 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală grea, transmite Mediafax.

Antropologul şi profesorul Vintilă Mihăilescu şi-a pierdut viaţa la vârsta de 68 de ani. El se lupta de mai multă vreme cu o boală grea, iar anul trecut fusese internat la un spital din Franţa. Anunţul morţii fostului director al MŢR a fost făcut de Scena9.

„Este o pierdere uriaşă pentru societatea pe care ne-a ajutat de atâtea ori s-o cunoaştem şi s-o înţelegem mai bine, mai atent, mai nuanţat. Multora dintre noi ne-a fost profesor, iar, datorită lui, antropologia a devenit în România ultimelor decenii un teren mult mai viu şi o unealtă mult mai întrebuinţată. Rămâne, însă, în urmă, o muncă uriaşă, pe care ne-a împărtăşit-o tuturor cu generozitate, şi pentru care îi suntem foarte recunoscători", se arată în mesajul postat de Scena9.

Autor, publicist, psihosociolog şi antropolog, Vintilă Mihăilescu a fost profesor universitar şi coordonator în cadrul Universităţii Bucureşti, dar şi al SNSPA. El a fost şi director al Muzeului Ţăranului Român. Vintilă Mihăilescu a fost decorat de preşedintele României în 2006 pentru serviciile aduse culturii române. Era cunoscut publicului larg şi pentru rubrica săptămânală pe care o avea în publicaţia Dilema Veche.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.