Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO După Ion Dichiseanu, încă un actor s-a stins: Fusese internat în spital, iar soția a făcut apel la ajutor

Bogdan Caragea

Lumea artelor din România este și mai săracă, după decesul lui Ion Dichiseanu! Un alt mare actor s-a stins, chiar în urmă cu puțin timp. Bogdan Caragea, originar din satul Brădiceni, comuna Peștișani, județul Gorj, a lucrat zeci de ani în diverse teatre din România.

Bogdan Caragea, fost director artistic la Teatrul de Stat din Constanța, a lucrat atât ca actor, cât și ca director artistic, de producție, de scenă, regizor sau compozitor. Anul trecut, în iunie, actorul a fost internat în stare gravă în Spitalul Elias, iar soția sa, Luiza Sarivan, și ea actriță la Teatrul de Stat, făcea un apel pentru donarea de sânge.

„Am înfiinţat un teatru, după ce am terminat Institutul, secţia română de la Sfântu Gheorghe. Cu Bebe Cotimanis, Dorin Andone, Ionel Mihăilescu, Oana Ştefănescu, Teodora Mareş. După aceea am fost la Bucureşti, unde am jucat cam peste tot şi cam tot. În general, din tot ceea ce înseamnă artă. N-am făcut, din păcate pentru mine, marionete şi operă. În rest, operetă, revistă, teatru, teatru de copii, tot, tot. Chiar mi se mai şi joacă nişte compoziţii la Teatrul Excelsior”, spunea Bogdan Caragea în urmă cu câțiva ani.

Cel mai recent rol al său la Teatrul de Stat Constanţa, o creaţie foarte apreciată de public, a fost în "Testosteron", de Andrzej Saramonowicz, regia Traian Şoimu. Mai juca rolul contelui Almaviva din "Nunta lui Figaro". La Teatrul de Stat Constanţa a regizat spectacolele "Escrocii" şi "Omul, bestia şi virtutea", în care a şi jucat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.