Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit cel mai longeviv antrenor din sportul românesc: a făcut istorie la Steaua, dar și la Rapid (VIDEO)

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

A murit a fost cel mai longeviv antrenor din sportul românesc: a făcut istorie la Steaua București

Unul dintre cei mai importanți oameni din istoria sportului brașovean, legendarul antrenor Tică Tănase, a încetat din viață, informează Rador Radio România.

În luna mai el ar fi împlinit 99 de ani. Pe lângă impactul din sportul local, Tică Tanase a fost cel mai longeviv antrenor din sportul românesc.

Tănase "Tică" Tănase s-a născut în 28 mai 1925, la Ploiești. De-a lungul carierei sale de antrenor, a condus de pe banca tehnică nu mai puțin de 2.398 de partide oficiale. Dintre acestea, 205 au fost meciuri inter-țări, regretatul tehnician fiind în mai multe rânduri și selecționerul naționalelor de juniori sau seniori ale României.

În cupele europene intercluburi și-a condus formațiile în 239 de meciuri și a ajuns de două ori în semifinalele Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București, și o dată în semifinalele aceleiași competiții, dar la feminin, cu Rapid București. Pe plan intern a cucerit de cinci ori titlul național cu Steaua, în perioada 1967-1971.

La Brașov s-a mutat în anul 1948 unde avea să înceapă ca jucător de fotbal. Mai apoi a înființat echipa de volei a Facultăţii de Ştiinţe Economice.

Evoluția

Consacrarea avea să vină însă la echipa Tractorul Brașov unde a pus umărul la nașterea unor generații de excepție în voleiul brașovean. Fost elev, dar mai apoi și colaborator al său, Petrică Stancu ne-a vorbit despre impactul lăsat în voleiul brașovean de Tică Tănase: "Un om cu un suflet pus în slujba jocului de volei, cum rar am întâlnit pentru noi a fost pentru multe, foarte multe generații de sportivi și antrenori un exemplu de ceea ce înseamnă pasiune, perseverență, pricepere și implicare. Este mentorul multora dintre dintre noi". După o perioadă a carierei în capitală unde a făcut istorie pentru Steaua București și echipa națională, revine sub Tâmpa după cutremurul din 1977. Ultimii ani l-au găsit la Brașov drept unul din cei mai activi seniori, participând în competițiile de masters de înot.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.