Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit femeia care a oferit cel mai faimos sărut din istorie. Povestea Gretei Friedman

LiFE
Greta Friedman sarut

Greta Friedman, femeia sărutată de un marinar în Times Square, din New York,  a murit la reşedinţa sa din Virginia, la vârsta de 92 de ani.

Greta Friedman s-a stins din viața la vârsta de 92 de ani. Poza, care a apărut pe coperta revistei LIFE, a devenit un simbol al acelei perioade.

Cei doi nu erau un cuplu atunci când s-au sărutat iar marinarul, George Mendonsa, s-a căsătorit chiar cu fata care apare în poză în spatele umărului său stâng.

Imaginea a devenit cea mai multiplicată a LIFE.. După ce poza a fost făcută, fotograful Alfred Eisenstaedt nu i-a întrebat pe cei doi cum se numesc, iar identitatea lor a rămas un mister.

Friedman

Revista LIFE a lansat o investigaţie în anii ’80 pentru a identifica cuplul şi mai mulţi veterani de război şi asistente medicale au pretins că ei se află în poză. George Galdorisi, autorul lucrării „Marinarul care sărută„, şi co-autorul Lawrance Verrie, susţin că au aflat în sfârşit cine erau cei doi, iar povestea nu pare atât de romantică pe cât aşteptau americanii.

Se pare că Mendonsa avea întâlnire în acea zi cu iubita lui Rita Petry, la Radio City Music Hall. Marinarul era în permisie după ce supravieţuise bătăliilor din Pacific, unde văzuse cum asistentele medicale îngrijesc marinari. Galdorisi a explicat cum s-au întâmplat evenimentele. „Emoţiile provocate de strigarea «Războiul s-a terminat» l-au determinat să iasă  din clădire decis să sărute prima asistentă medicală pe care o întâlneşte. După sărut, cei doi nu au făcut cunoştinţă, şi-au văzut de vieţile lor separat”, a spus Galdorisi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.