Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit Octavian Udriște, 'părintele' metroului bucureștean

lumanare doliu

Luni seara, lumea transportului feroviar și a metroului bucureștean a suferit o pierdere grea odată cu trecerea în neființă a lui Octavian Udriște, unul dintre pilonii industriei feroviare din România și un pionier în dezvoltarea metroului bucureștean, anunță clubferoviar.ro.

Născut la Timișoara, Octavian Udriște a fost parte a unei lungi tradiții de feroviari în familia sa, cu o istorie care se întinde pe trei generații. De la bunicii săi mecanici de locomotivă la părinții săi implicați în gestionarea infrastructurii feroviare, Octavian Udriște a moștenit pasiunea și angajamentul pentru acest domeniu încă din copilărie.

Absolvent al Institutului de Căi Ferate București în anul 1958, Octavianl Udriște și-a dedicat întreaga carieră domeniului căilor ferate. Experiența sa în tracțiunea diesel-electrică și electrică pe calea ferată l-a propulsat în poziții de conducere și consultanță în diverse instituții și companii, inclusiv în dezvoltarea și optimizarea metroului bucureștean.

„Părintele” metroului din București

Un moment de referință în cariera sa a fost implicarea decisivă în punerea în funcțiune a metroului bucureștean în 1979, fiind unul dintre principalii artizani ai acestui proiect de anvergură. De-a lungul anilor, Octavian Udriște a fost prezent în numeroase asociații profesionale atât din țară, cât și din străinătate, contribuind activ la dezvoltarea și promovarea transportului feroviar.

Pe lângă activitatea sa profesională, Octavian Udriște a fost un autor prolific, publicând numeroase lucrări de referință în domeniul transportului feroviar și al metroului. Printre acestea se numără manuale, studii și analize care au contribuit semnificativ la înțelegerea și dezvoltarea infrastructurii de transport.

În recunoașterea contribuțiilor sale deosebite la dezvoltarea transportului feroviar, în toamna anului trecut, la stația Timpuri Noi de pe Magistrala 1 a metroului bucureștean, a fost montată o placă aniversară în cinstea inginerului Octavian Udriște.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.