Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit scriitorul Eric Jerome Dickey: a scris 29 de romane care au explorat viaţa afro-americanilor din diverse unghiuri

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Scriitorul Eric Jerome Dickey, care a explorat viaţa afro-americanilor în cele peste 25 de romane publicate, a murit la vârsta de 59 de ani din cauza unor complicaţii pe fondul unei suferinţe mai vechi, a anunţat Penguin Random House, informează News.ro.

Un reprezentant al editurii a confirmat pentru Variety că Dickey a murit pe 3 ianuarie, la Los Angeles.

De-a lungul carierei, el a scris 29 de romane care au explorat viaţa afro-americanilor din diverse unghiuri. Între cele mai cunoscute titluri ale lui se numără „Milk in My Coffee”, „Cheaters”, „Chasing Destiny”, „Liar’s Game” şi „Sister, Sister”.

Născut şi crescut în Memphis, Eric Jerome Dickey a urmat cursurile Memphis State University, cu o diplomă în CST (Computer System Technology). În 1983, s-a mutat la Los Angeles pentru a lucra în industria aerospaţială ca dezvoltator de software la Rockwell International, înainte de a urma o carieră în actorie şi stand-up comedy.

Ulterior, la începutul anilor 1990, a început să scrie povestiri. Primul său roman, „Sister, Sister” a apărut în 1996 şi a fost inclus în lista celor mai bine vândute cărţi întocmită de New York Times.

Citește și: Cum a lăsat Israelul lui Netanyahu lumea în urmă în cursa vaccinurilor: operațiune masivă 27/7 pe STADIOANE; dozele libere, folosite la tineri

În 1998, el a dezvoltat scenariul „Cappuccino”, care a fost jucat în spaţii din zona Los Angeles. Un scurtmetraj bazat pe acesta a fost regizat de Craig Ross Jr. Un alt film pentru care a semnat scenariul a fost comedia „Friends & Lovers” (2005), cu Monica Calhoun şi Mel Jackson în distribuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.