Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A patra tranșă de 5850 doze de vaccin Pfizer a ajuns la Chișinău

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Alte 5.850 doze de vaccin împotriva COVID-19, produse de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, au ajuns ieri la Chișinău. Este vorba de a patra tranșă din lotul de 700.830 de doze achiziționate de Ministerul Sănătății, prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă. În total, au fost recepționate 49.140 doze de vaccin, notează deschide.md

Achiziția a fost realizată în contextul implementării Componentei „Sănătate” a Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”, în conformitate cu Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), semnat la data de 29 iulie 2020 și ratificat prin Legea nr. 168/2020.

Cele 5.850 de doze de vaccin au fost depozitate în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țară.

Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 274.950 doze de vaccin Pfizer. Prin intermediul platformei COVAX-125.190 doze, donație din partea României-100.620 doze, achiziții – 49.140 doze.

Menționăm că, la moment 1.200.189 de doze de vaccin au fost administrate în țara noastră, iar 620.802 persoane au fost complet imunizate.

Ministerul Sănătății îndeamnă oamenii să fie responsabili și să meargă să se vaccineze împotriva COVID-19. Doar așa oamenii își pot proteja sănătatea și preveni riscul de a face o formă gravă de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.