Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A picat în Parlament al treilea ministru PNL: Violeta Alexandru, propusă la Muncă, noua 'victimă' a PSD și Pro România

Inquam Photos / Octav Ganea
violeta alexandru

Propunerea PNL pentru funcția de ministru al Muncii în guvernul Ludovic Orban, Violeta Alexandru, a primit miercuri, după audierea din Parlament, un aviz  negativ din partea comisiilor de specialitate. Au fost 22 de voturi pentru, 29 voturi contra si o abtinere. Violeta Alexandru a zis în cursul audierilor că se angajează să nu taie pensii și salarii, că va respecta legislația în vigoare privind creșterile salariale dar și mărirea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 și că va elimina supraimpozitarea contractelor de muncă part time și va institui taxarea pe orele de muncă.

Alți doi miniștri propuși în cabinetul PNL, Florin Cîțu (Finanțe) și Ion Ștefan (Dezvoltare), au primit aviz negativ la audierile din Parlament. Premierul desemnat a zis că nu îi va schimba pe aceștia pentru că a fost un vot politic care nu a avut legătură cu prestația celor doi miniștri și că nu va accepta ca PSD să-i facă echipa de miniștri.

Ce spune legea:

  • Fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, trebuie audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială. Dacă prim-ministrul desemnat a nominalizat o altă persoană pentru funcţia de ministru, respectiva persoană va fi audiată conform alineatelor precedente, iar votul pentru acordarea încrederii Guvernului se va da după depunerea unui nou aviz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.