Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A plecat să muncească în UK şi a murit electrocutat. Angajatorul plăteşte cu închisoarea

Familia unui român care a decedat în Marea Britanie va primi compensaţii în valoare de 23.000 de euro din partea fostului lui angajator, după ce o instanţă londoneză l-a găsit pe acesta vinovat de moartea românului şi l-a condamnat la închisoare, potrivit publicaţiei The Mirror, relatează agerpres.

Sandu-Laurenţiu Sava a murit în august 2015 din cauza neglijenţei criminale a angajatorului. Bărbatul avea 40 de ani şi lucra, împreună cu alţi cinci români, la o spălătorie auto din Londra, deţinută de un cetăţean albanez. Patronul le amenajase în apropierea spălătoriei şi un spaţiu de locuit, pentru care le percepea chirie. Nu le asigurase însă minime condiţii de cazare şi de igienă.

Un hotel din Italia a fost ÎNGROPAT de o avalanşă. Cel puţin 30 de turişti au murit - FOTO/VIDEO

Oamenii trăiau în mizerie, iar toate instalaţiile, de la cele electrice la cele sanitare şi de gaze, erau improvizate. O astfel de improvizaţie a provocat, de altfel, moartea românului, care s-a electrocutat în timp ce făcea duş.

content-image

Procurorul William Boyce a afirmat, în faţa instanţei, că "spaţiul de locuit era absolut abject şi punea în pericol vieţile celor de acolo, sistemul electric era distrus, se făcuseră improvizaţii pentru ca electricitatea consumată să nu fie contorizată". La inspecţia sanitară a reieşit şi că locuinţa era mizerabilă şi infestată cu şobolani.

Shaip Nimani (foto), în vârstă de 52 de ani, a fost găsit vinovat de omor şi condamnat la patru ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri în valoare de 23.000 de euro către familia victimei.

La audierea care a precedat pronunţarea sentinţei a luat parte şi fratele lui Laurenţiu. El le-a spus apoi jurnaliştilor că angajatorilor precum Nimani trebuie să li se transmită clar că nu îi mai pot trata pe muncitori aşa cum albanezul i-a tratat pe Laurenţiu şi pe colegii lui.

"Am suferit enorm când am aflat că fratele meu a murit. Nu credeam şi nici acum nu pot să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Eu şi fratele meu eram apropiaţi, vorbeam cel puţin o dată pe lună. Plecase în Anglia ca muncitor calificat, în căutarea unei vieţi mai bune, dar a fost exploatat de acest om", a spus Marius Sava.

Cel mai vechi bloc turn din Teheran S-A PRĂBUŞIT în flăcări. Zeci de oameni sunt răniţi - VIDEO

Fratele victimei le-a mai spus jurnaliştilor că, din cauza circumstanţelor în care Laurenţiu a murit şi a anchetei care a avut loc după aceea, a durat foarte mult până să poată fi repatriat.

"Nici nu am putut să îl vedem pentru ultima dată, pentru că sicriul era sigilat", a declarat Sava, adăugând că repatrierea trupului neînsufleţit a costat 3.600 de euro, o sumă pe care familia a obţinut-o cu mari dificultăţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.