Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A pornit tăvălugul împotriva Guvernului? Protestele la unison din marile orașe au tensionat coaliția de guvernare/ FOTO+VIDEO

inquamFOTO/Octav Ganea
protest bucuresti

În ziua în care au intrat în vigoare noile restricții, în marile orașe din România au fost declanșate protestele. În Constanța, Timișoara sau București au fost mii de oameni pe străzi, iar în orașele mai mici au ieșit câteva sute de oameni, dar mișcarea de protest este abia la început.

Citește și: SONDAJ CURS - PSD domină scena în București, AUR este în creștere. Coaliția n-ar obține majoritatea

Principalul motiv de protest a fost cel legat de noile restricții, dar este un semnal că răbdarea populației a ajuns la limită. Protestatarii au aruncat măștile și dezaprobă total noile restricții adoptate de Guvern, iar protestele au avut loc noaptea, adică în perioada în care circulația a fost restricționată.

Protestele nu par a avea un substrat politic, ceea ce, pentru orice Guvern din lume, generează mari îngrijorări. Faptul că oamenii s-au organizat pe rețelele de socializare și au ieșit în stradă fără a avea culoare politică, asta generează temeri în rândul guvernanților.

Este posibil ca tocmai din acest motiv, premierul Florin Cîțu, să fi schimbat tonalitatea și își arată disponibilitatea de a asculta opiniile tuturor specialiștilor, inclusiv cei care fac parte din opoziție.

Proteste sunt anunțate și în zilele următoare, tocmai de aceea este posibil să fi pornit un tăvălug împotriva Guvernului. Dacă ne uităm în istoria recentă a României, partidele și guvernele au fost decimate de astfel de mișcări de protest. Fostul PDL sau mai recent PSD-ul sunt cele mai grăitoare exemple de partide aflate la guvernare, dar care au fost măturate de nemulțumirile populare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.