Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A răs de Biden, dar o comite și el! Trump l-a confundat din nou pe Barack Obama cu actualul președinte

cbsnews.com
Donald Trump

Campania electorală a celor doi mari favoriţi la preşedinţia Statelor Unite este anul acesta una plină de gafe penibile de ambele părţi. Gafele nu sunt din cauza unei strategii defectuoase, ci din cauza vârstei ambilor candidaţi, se tem alegătorii.

Donald Trump l-a confundat sâmbătă pe Barack Obama cu Joe Biden, la un miting în Virginia, declanșând noi îndoieli printre simpatizanţii săi. La 77 și, respectiv, 81 de ani, Trump și Biden sunt cele mai în vârstă persoane care au candidat la președinție din istoria SUA, potrivit The Guardian.

„Putin îl respectă atât de puțin pe Obama, încât a început să arunce cuvântul «nuclear». Ați auzit asta? Nuclear. Azi a început să vorbească despre arme nucleare»”, a spus Trump, sâmbătă seară, la Richmond. Se pare că mulțimea a amuţit când Trump s-a referit la Barack Obama, care a părăsit funcția în urmă cu mai bine de șapte ani, cu mult înainte de ameninţările din prezent ale lui Putin.

Este a treia oară când Trump face această gafă în ultimele șase luni.

Alte gafe ale fostului președinte american

Printre celelalte gafe ale fostului președinte american se numără confundarea rivalei sale republicane Nikki Haley cu fostul președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi, atunci când a încercat să contracareze atacurile acesteia referitoare la vârsta sa.

Nikki Haley, în vârstă de 52 de ani, care l-a sfidat pe Trump și l-a învins în alegerile primare pentru a continua în cursa pentru nominalizarea republicană, a încercat să se prezinte ca fiind opțiunea mai tânără și mai sănătoasă, referindu-se la Trump și Biden ca la niște bătrâni morocănoși în reclamele sale de campanie.

Greșeala lui Trump a venit la o zi după ce Biden, de două ori, a confundat Ucraina și Gaza, când a anunțat că SUA va parașuta provizii umanitare pentru palestinienii din Gaza, care mor de foame din cauza bombardamentelor și blocadei israeliene.

„În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noștri din Iordania și altora care asigură parașutări de alimente și provizii suplimentare în Ucraina”, a declarat vineri Biden. Statele Unite vor „căuta să deschidă alte căi de intrare în Ucraina, inclusiv, eventual, un coridor maritim”, a insistat el.

Un oficial al Casei Albe a precizat ulterior că Biden s-a referit la Gaza - nu la Ucraina. Gafa a fost schimbată în transcrierea remarcilor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.