Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A recunoscut: Ce a declarat în fața anchetatorilor unul dintre teroriștii care au provocat haos în Spania

www.rte.ie
atentat Barcelona

Unul din cei patru suspecţi arestaţi în legătură cu atacurile de săptămâna trecută din Spania a recunoscut că celula teroristă intenţiona să comită un atac cu bombă la bazilica Sagrada Familia din Barcelona, a informat marţi presa spaniolă, relatează miercuri DPA.

Mohamed Houli Chemlal, în vârstă de 21 de ani, a afirmat că celula formată din 12 membri planificase să comită atacuri cu bombă ce vizau mai multe clădiri din oraşul spaniol renumit pentru arhitectura sa, a scris El Mundo, citând anchetatori.

Citește și: Ungaria trage semnalul de ALARMĂ, după atentatele din Europa: 'Trebuie văzut cine sunt cei care comit aceste acte'

Planurile teroriştilor au fost împiedicate atunci când în locuinţa din Alcanar în care aceştia fabricau bombe s-a produs o explozie. Anchetatorii au găsit acolo 120 de canistre de gaz pe care teroriştii intenţionau să le folosească pentru a construi bombe artizanale.

Mohamed Houli Chemlal a fost arestat de poliţie după ce a fost rănit în explozia produsă în locuinţa din Alcanar, la sud-vest de Barcelona, cu o zi înainte de atacul comis cu o furgonetă ce a intrat în mulţime pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona în care au fost ucise 14 persoane.

Un judecător din Madrid a decis marţi menţinerea în custodie fără drept de cauţiune a lui Chemlal şi a lui Driss Oukabir, 28 de ani, acuzaţi de terorism şi crimă, anunță Agerpres.

Citește și: TERIFIANT Ce spune unul dintre TERORIȘTII din Barcelona: Care ar fi fost ADEVĂRATUL plan al CRIMINALILOR

Oukabir a mărturisit că a închiriat camioneta şi un alt vehicul pentru atacul de la Barcelona, însă a susţinut că a crezut că prietenii lui doreau să se mute.

Sahal el Karib, 34 de ani, a fost reţinut pentru încă 72 de ore, în timp ce Mohamed Allaa, 27 de ani, proprietarul maşinii folosite în atacul din oraşul Cambrils, a fost eliberat din lipsă de dovezi. Ambii au negat orice implicare în complot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.