Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A scăzut numărul intervenţiilor de alungare a urşilor din zonele locuite, în ultima săptămână

Facebook
urs ursi

Numărul intervenţiilor de alungare a urşilor din zonele locuite din Harghita a scăzut, în ultima săptămână, jandarmii fiind solicitaţi doar de şase ori să vină în ajutorul oamenilor, potrivit Agerpres.

"Dacă în ultimele săptămâni am înregistrat cel puţin 15 apeluri de semnalare a prezenţei urşilor în apropierea zonelor locuite, în săptămâna ce tocmai a trecut, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au fost primite doar şase apeluri prin intermediul SNUAU 112. Apelurile au fost făcute din localităţile Bilbor, Topliţa, Băile Homorod, Gheorgheni şi Băile Chirui", a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu.

Acesta a precizat că primul dintre apeluri a venit în data de 3 august, aproape de miezul nopţii, o femeie din Bilbor semnalând faptul că un urs a pătruns în curtea casei sale, a luat un porc şi a fugit în pădure. Echipa de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului nu a mai găsit ursul, animalul părăsind zona.

Tot în această perioadă au fost făcute două apeluri din apropierea municipiului Gheorgheni, un proprietar de stână anunţând, pe 6 şi pe 8 august, prezenţa unor urşi.

"Dacă în primul caz ursul a provocat pagube la stână, omorând o vacă, fiind nevoie ca echipa de intervenţie să alunge ursul, în cel de-al doilea caz urşii semnalaţi, doi la număr, nu au mai fost găsiţi acolo, părăsind singuri zona", se arată în informarea IJJ Harghita.

În celelalte situaţii, înregistrate în Topliţa, Băile Homorod şi Băile Chirui nu a mai fost nevoie de intervenţia efectivă a echipelor de intervenţie, urşii plecând din zonă până la venirea jandarmilor.

Pe timpul intervenţiilor nu au fost înregistrate alte pagube sau incidente, iar patrulele au mai rămas în zonele respective o perioadă de timp pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Sursa citată a mai precizat că, de la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 216 apeluri făcute prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite, în toate situaţiile fiind trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.