Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A venit vremea 'EVALUĂRII' - Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, este acuzat de o asociaţie că a folosit spaţiile Universităţii AIC în spectru politic

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, intră sub lupa Comisiei de Etică a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi după ce o asociaţie a depus o sesizare pe numele acestuia, potrivit datelor de pe o pagina de socializare.

Concret "Reset a depus o sesizare la Comisia de Etică a Universității „Al. I. Cuza” din Iași în care solicită declanșarea procedurii disciplinare împotriva lui Tudorel Toader pentru folosirea imaginii și a spațiilor instituției, din calitatea de ministru, în vreme ce era rector autosuspendat", se arată în respectiva postare.

Citeşte şi: ULTIMĂ ORĂ Valeriu Zgonea, CONDAMNAT la trei ani de închisoare cu EXECUTARE

Conform Codului de etică, notează Reset, "este interzisă „folosirea numelui UAIC, a resurselor umane, financiare sau materiale în scopuri politice partizane”.

Tudorel Toader a susținut mereu că nu a făcut parte dintr-un partid politic și că nu a participat la discuții politice... Dar a fost prezent la două Cex-uri, cum a și recunoscut.

Ministrul Justiţiei şi spaţiile UAIC

"În mai toate intervențiile sale publice, a ținut să ne reamintească statutul său de cadru didactic, fost decan și rector autosuspendat al UAIC, pentru a-și justifica o poziție de autoritate academică în fața publicului și a susținătorilor politici și prin intermediul căreia să acrediteze validitatea și justețea politicilor publice pe care le-a propus în calitate de Ministru al Justiției.

Ministrul Tudorel Toader a acordat două interviuri (în 16 martie 2018 și în decembrie 2018) din biroul de rector al Universității, în condițiile în care se auto-suspendase din funcția de rector, neavând așadar dreptul de a utiliza spațiile UAIC ca și cum ar fi fost rector în exercițiul funcției", mai arată asociaţia.

Citeşte şi: Condamnarea lui Valeriu Zgonea, o adevărată bombă pentru PSD

Generozitate

"Deși dl Tudorel Toader nu a fost membru de partid pe perioada exercitării funcției de ministru al Justiției, acesta a desfășurat activități politice partizane, ca membru al unui guvern politic, în sensul susținerii planului de guvernare al coaliției PSD-ALDE.

Prin luările de poziție sau alteori lipsa poziționării și a exprimării clare a unui punct de vedere, a girat activitatea unei coaliții politice și a unei comisii de lucru în Parlamentul României, Comisa Iordache, care a modificat legile justiției fără consultări, analize, dezbateri cu societatea civilă, cu experți, specialiști etc, cu efecte deosebit de nocive pentru siguranța cetățeanului, cum a fost cazul Legii recursului compensatoriu, pe care a susținut-o în mod voalat, pentru a se declara apoi „impresionat” de efectele acesteia", mai notează sursa citată.

În prezent Comisia de Etică are la dispoziție 30 de zile să ne răspundă sesizării asociaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.