Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnarea lui Valeriu Zgonea, o adevărată bombă pentru PSD

fotoliu

Fost președinte executiv PSD și fost președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a fost condamnat luni, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Condamnarea lui Zgonea transformă astfel, pentru PSD, funcția de președinte al Camerei Deputaților într-o tradiție neagră: liderii PSD care au ocupat fotoliul au sfârșit rău din punct de vedere politic și juridic. Foștii președinți ai PSD și ai Camerei Deputaților, Adrian Năstase și Liviu Dragnea, au fost deja condamnați definitiv la închisoare cu executare.

Actual șef al PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus presei, la momentul preluării funcției, că a primit de la soția sa, care de regulă nu-i trimite mesaje, următorul SMS: „Soţia mea, care nu prea îmi dă mesaje, mi-a dat azi un mesaj cu trei nume: Adrian Năstase, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea”.

Numele lui Ciolacu apare în stenogramele din dosarul lui Zgonea, dar nu are nicio calitate în dosar. De asemenea, în audierile din dosarul Belina, fostul premier Sorin Grindeanu a menționat numele lui Ciolacu ca partener de pescuit. Nici în acest caz Ciolacu nu are probleme.

În 2009, un raport al Curții de Conturi a arătat că societatea SC Urbis Serv SRL, controlată de municipiul Buzău și unde Ciolacu era director executiv, a fost prejudiciata cu circa 5 milioane de lei, potrivit presei centrale: a fost întocmit dosar penal care s-a finalizat cu neînceperea urmaririi penale față de Ciolacu.

Funcția de președinte al Camerei Deputaților a fost de rău augur și pentru PNL: procurorii au cerut condamnarea la 10 ani de închisoare cu executare a fostului președinte PNL al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, pentru trafic de influență într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.