Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A VISAT FRUMOS: China nu scapă de coronavirus: ÎNCĂ un focar bubuie în țară

brookings.edu
China

Comisia Naţională de Sănătate din China a informat despre detectarea luni a 143 noi cazuri de SARS-CoV-2, dintre care 108 s-au produs prin contagiere locală, într-un moment în care ţara se luptă cu un mic focar cu varianta Delta a noului coronavirus, relatează EFE.

Dintre cele 108 de contagieri locale, 50 au fost localizate în provincia orientală Jiangsu, aflată la originea noului focar, 37 în provincia centrală Henan, 15 la Hubei (centru) şi 6 la Hunan (tot în centrul ţării).

Restul de 35 de cazuri au fost diagnosticate la călători veniţi din străinătate în municipalitatea Shanghai ( 9) şi în provinciile Yunnan (11), Canton ( 8), Fujian ( 3), Sichuan (3) şi Shaanxi ( 1).

Este a doua oară când China depăşeşte pragul zilnic de 100 de contagieri.

Autorităţile sanitare au informat marţi şi despre detectarea a 38 noi cazuri asimptomatice (20 prin contagiere locală; restul, 'importate').

De asemenea, Comisia Naţională de Sănătate a precizat că luni au fost externaţi 44 de pacienţi care s-au vindecat de COVID-19, iar alţi cinci se află în stare gravă.

Astfel, numărul total al contagierilor active în China a ajuns la 1.702, în timp ce 54 de pacienţi se află în stare gravă.

Potrivit datelor oficiale, de la declanşarea pandemiei China a înregistrat în total 93.969 de cazuri şi 4.636 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.