Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A8 - Autostrada Unirii prinde contur. S-a semnat pentru proiectarea și execuția Lotul 2, zona montană. Detalii tehnice spectaculoase

Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Autostrada Unirii A8

Autostrada Unirii - A8 care va lega Moldova de Transilvania prinde contur din ce în ce mai puternic. Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că s-a semnat deja și pentru Lotul II, zona montană, a autostrăzii și oferă și detalii tehnice deosebite la acest lot.

”A fost publicată în #SEAP documentația de atribuire a contractului de proiectare și execuție aferent celui de-al doilea lot din Secțiunea Montană II: Miercurea Nirajului - Lechin a Autostrăzii Unirii A8, respectiv Lotul Pipirig - Vânători Neamț (Lechin).

content-image

Contractul prevede proiectarea și execuția a:

-19,3 km lungime traseu

-7 tuneluri

-46 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct având o lungime de 428 metri

Termenul de depunere al ofertelor pentru acest lot este 25.06.2024

Valoarea estimată a contractului este de 3,8 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021 - 2027. Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 luni pentru etapa de execuție.

Acesta este cel de-al doilea lot aferent acestei secțiuni scos la licitație, după ce, la început lunii trecute, a fost publicat anunțul de licitație publică pentru primul lot, respectiv Miercurea Nirajului - Sărățeni.

Termenul de depunere al ofertelor pentru acest prim lot este 22.05.2024

Anunțul pentru primul lot prevede execuția a 23,4 km lungime traseu (din care 1,07 km tunel) în termen de 30 luni, iar valoarea estimată a contractului finanțat tot din fonduri europene este cuprinsă între 3,35 - 3,95 miliarde lei.

Traseul autostrăzii aferent acestei secțiuni se desfășoară pe raza județelor Mureș, Harghita și Neamț, iar unitățile administrativ-teritoriale tranzitate sunt:

Miercurea Nirajului, Măgherani, Chibed, Sovata, Sărățeni, Praid, Joseni, Lăzarea, Ditrău, Tulghes, Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vânători-Neamț.”, anunță oficialul pe pagina sa de facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.