Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afganii care investesc în criptomonede fug din calea talibanilor de frica represaliilor

cointelegraph.com
criptomoneda iad satana bitcoin

Un refugiat afgan a crezut că talibanii vor restricționa accesul la smartphone-uri și la internet, ceea ce va face imposibilă exploatarea crypto. El plănuise să înceapă o afacere cu o mină criptografică dar a fost arestat în Turcia după ce a trecut ilegal granița.

Potrivit unui raport Reuters, scopul lui Muhammad Ali era să exploateze bitcoin ( BTC ) sau Ether ( ETH ) în Afganistan înainte de preluarea recentă a talibanilor, când a fost forțat să fugă din țară. El a susținut că, datorită restricțiilor privind libertățile personale pe care grupul le-ar impune, smartphone-urile cu camere ar putea fi ușor considerate ilegale, iar accesul la internet ar putea fi compromis.

Ali, care anterior a avut un canal YouTube în care a discutat subiecte financiare, ar fi părăsit Afganistanul când talibanii au căpătat controlul asupra marilor zone populate, a călătorit în nordul Iranului și a trecut frontiera Turcia-Iran - o călătorie de peste 2.000 de km. Cu toate acestea, el a raportat că grupul său a fost „arestat de poliție” la scurt timp după intrarea în Turcia.

Rapoartele din Afganistan sugerează că sute de mii de oameni încearcă să fugă din țară pe fondul retragerii depline a armatei SUA: unii așteaptă guvernele străine să proceseze vize pentru a putea zbura din aeroportul Kabul, în timp ce alții ca Ali încearcă să scape pe uscat . Deși autoritățile turcești nu trimit refugiați prinși ilegal trecând frontiera Turcia-Iran înapoi în Afganistan, aceștia sunt deportați în Iran.

Deși Ali și-a exprimat îngrijorarea cu privire la accesul afganilor la smartphone-uri și internet , pentru moment, informațiile încă își fac drumul din țară prin intermediul rețelelor sociale și al altor canale. De exemplu, cineva a postat un videoclip care arăta un grup de femei care protestau la Kabul în timp ce soldații talibani urmăreau, iar alții susțineau că talibanii au ars un parc de distracții la scurt timp după ce au călărit.

Elevii cu Code to Inspire, o școală care are ca scop educarea fetelor afgane în codificare și robotică, „încă codifică acasă” începând cu 20 august, potrivit fondatorului Fareshteh Forough. Cu toate acestea, situația din țară este aparent instabilă, deoarece rapoartele despre agresiuni, crime și încălcări ale drepturilor omului circulă în timp ce talibanii își extind punctul de sprijin.

Începând de astăzi, președintele Joe Biden a declarat că armata SUA este încă pe drumul cel bun de a se retrage din Afganistan până la 31 august, termenul pentru care s-a ajuns la un acord cu talibanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.