Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abdellatif Kechiche îşi vinde la licitaţie trofeul Palme d'Or pentru a-şi finanţa următorul film

dunyanews.tv
palme d or

Abdellatif Kechiche, regizorul filmului "La vie d'Adele", a decis să îşi vândă la licitaţie trofeul Palme d'Or pe care l-a câştigat la Festivalul de la Cannes în 2013, dar şi câteva picturi în ulei, pentru a putea să finalizeze etapa de postproducţie a următorului proiect cinematografic al său, lungmetrajul "Mektoub, My Love", informează site-ul publicaţiei americane The Hollywood Reporter.

Regizorul franco-tunisian a fost nevoit să ia aceste măsuri drastice după ce producţia de la lungmetrajul "Mektoub, My Love" a fost stopată din raţiuni financiare. Noul lungmetraj, realizat în două părţi, care îi are în rolurile principale pe tinerii actori francezi Lou Luttiau, Shain Boumediene şi Ophelie Bau, se afla în postproducţie în momentul în care finanţarea peliculei a fost brusc întreruptă de o bancă, plasând întregul proiect "într-o stare de incertitudine", a declarat Abdellatif Kechiche pentru The Hollywood Reporter. Banca în cauză este Cofiloisirs, unul dintre cei doi mari finanţatori ai filmelor din Franţa. Miercuri, până la ora transmiterii acestor informaţii, banca nu a comunicat niciun punct de vedere oficial pe această temă.

"În vederea strângerii fondurilor necesare pentru completarea etapei de postproducţie fără alte amânări, compania franceză de producţie şi distribuţie Quat'Sous va scoate la licitaţie o serie de obiecte asociate filmografiei lui Kechiche. Printre obiectele propuse spre vânzare se vor afla trofeul Palme d'Or (obţinut la Festivalul de Film de la Cannes din 2013) şi picturi în ulei care au jucat un rol central în filmul ´La vie d'Adele´"', au precizat producătorii noului proiect al cineastului franco-tunisian.

Agentul de presă al regizorului Abdellatif Kechiche nu a precizat suma de care este nevoie pentru finalizarea filmului "Mektoub, My Love", invocând o clauză de confidenţialitate ce a fost inclusă în contractul semnat de finanţatori şi compania care produce pelicula. Abdellatif Kechiche nu a făcut alte precizări legate de decizia sa de a adopta o măsură atât de drastică, însă cineastul nu este deloc străin de controverse. "La vie d'Adele" este considerat filmul cu cel mai explicit conţinut sexual care a câştigat vreodată trofeul Palme d'Or. Această peliculă, ce prezintă o poveste de iubire dintre două lesbiene - o premieră pe Croazetă - a fost recompensat în 2013 cu trofeul Palme d'Or, atribuit regizorului Abdellatif Kechiche, dar şi celor două protagoniste, Adele Exarchopoulos şi Lea Seydoux - o altă premieră la Cannes. Pelicula a câştigat şi premiul FIPRESCI şi a primit o nominalizare la Globul de Aur la categoria "cel mai bun film străin", conform Agerpres.

Dar, la puţin timp după ceremonia de la Cannes din 2013, un veritabil război al declaraţiilor a izbucnit între Lea Seydoux şi Abdellatif Kechiche, actriţa criticând stilul de lucru al regizorului franco-tunisian şi declarând public că nu va mai lucra niciodată cu acesta. Kechiche a răspuns printr-o scrisoare publică, în care a spus că Lea Seydoux este "un copil arogant şi răsfăţat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.