Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abia acum s-a aflat: Tunul dat de Guvernul Cioloș pe ultima sută de metri

tun

RomâniaFilm a rămas fără imobilele pe care le avea în proprietate de zeci de ani, scrie Jurnalul Naţional. În ultimele zile de mandat, Corina Şuteu, fostul ministru al Culturii, a cedat „abuziv” patrimoniul Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor către autorităţile locale din ţară.

”O mare victorie pentru cinematografia românească şi pentru publicul cinefil: Legea cinematografiei, o prioritate a mandatului meu, a fost aprobată de Guvern!”, anunţa Corina Şuteu, pe Facebook.

Un miliardar cu probleme penale, în culmea fericirii: Vestea primită l-a făcut să recunoască

Potrivit Corinei Şuteu, ordonanţa de urgenţă prevede asigurarea unor măsuri suplimentare pentru deblocarea procesului de preluare a sălilor şi grădinilor de cinematograf de către autorităţile locale, în condiţiile legii 303/2008, de la Regia Autonomă de Difuzare şi Exploatare a Filmelor ”RomâniaFilm”, precum şi prelungirea termenului-limită în care autorităţile locale au obligaţia de a revitaliza şi moderniza sălile preluate, cu obligaţii suplimentare privind difuzarea constantă de film în spaţiile preluate.

Măsura a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă pe care conducerea regiei o consideră ilegală, după cum se arată într-un memoriu trimis Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.