Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abia ăsta e curaj: Ce au pățit 115 militari ruşi care au refuzat să meargă să lupte în Ucraina

Epoch Times
soldati rusi transee

Un tribunal militar rus din regiunea Kabardino-Balkaria (republică autonomă din Caucazul de Nord/sudul Rusiei) a confirmat joi legalitatea destituirii a 115 de militari, care contestaseră rezilierea contractului lor pentru refuzul de a participa la ofensiva din Ucraina, potrivit AFP.

Unitatea celor 115 militari face parte din componenţa Gărzii Naţionale ruse (Rosgvardia), indică Interfax.

Acest caz pare să fie primul confirmat oficial când soldaţi ruşi au refuzat să ia parte la campania militară lansată de Rusia în Ucraina în 24 februarie.

Tribunalul a concluzionat, într-un comunicat publicat joi, că militarii "au refuzat în mod arbitrar să îndeplinească o misiune oficială" şi a respins recursul lor.

Instanţa a declarat că a examinat "documentele necesare" şi a interogat responsabili ai Gărzii Naţionale, o forţă de securitate internă care participă la operaţiunile din Ucraina, dar care este separată de armata rusă, scrie agerpres.ro.

Audierea a avut loc cu uşile închise pentru a evita dezvăluirea "secretelor militare", a adăugat tribunalul, care nu a precizat unde erau staţionaţi aceşti militari în Rusia.

Serviciul de presă al tribunalului, citat de agenţia de presă Interfax, a indicat joi că reclamanţii sunt membri ai Gărzii Naţionale care au refuzat să îndeplinească o misiune legată de "operaţiunea specială" a Moscovei în Ucraina.

La 24 martie, media ruse independente, cum ar fi publicaţia Meduza.io, au informat despre 12 militari din OMON (trupele speciale) din cadrul Rosgvardia din Krasnodar, care au refuzat să îndeplinească ordinul comandantului şi să meargă la război în Ucraina. Şi ei de asemenea au fost concediaţi.

Rusia a declanşat la 24 februarie un război de agresiune în Ucraina, pe care îl numeşte oficial "operaţiune specială militară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.