Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ablație totală a rinichiului stâng pentru pionefroză după cancer ovarian operat

Radu Pop
conf manu sanador

„Am dat peste niște oameni care nu mi-am putut imagina că mai există! Sunt o norocoasă! În primul rând, vreau să-i mulțumesc domnului Conf. Dr. Marcian Manu, este un profesionist desăvârșit. Datorită lui, eu trăiesc acum. El este medicul care își demonstrează vocația zilnic.”

Așa își începe povestea Alexandra, în vârstă de 71 de ani, care, până să ajungă la SANADOR, s-a confruntat cu multe probleme de sănătate ce i-au pus viața în pericol. După o recuperare grea și lungă ca urmare a două intervenții chirurgicale pentru salvarea colonului, a rinichiului stâng și a vezicii biliare, starea generală a Alexandrei s-a agravat. A decis să nu mai aștepte. A sunat la SANADOR și a fost adusă de ambulanță la Spitalul Clinic SANADOR, în stare gravă.

În urma unei anamneze complete și a investigațiilor imagistice realizate, ecografie renală și tomografie abdominală, echipa condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie, a stabilit diagnosticul de pionefroză stângă, cu indicația de nefrectomie stângă, și a realizat de urgență intervenția chirurgicală.

Pionefroza este o complicație majoră, care poate afecta sever rinichiul. Adesea, cum s-a întâmplat și în cazul Alexandrei, rinichiul trebuie îndepărtat, fiind complet distrus. Rezecția totală a rinichiului stâng nu a avut impact asupra funcției renale a Alexandrei, deoarece rinichii funcționează independent unul față de celălalt, iar rinichiul drept era sănătos. Intervenția chirurgicală a fost un succes, fără complicații. După patru zile de la operație, Alexandra a fost externată.

Anterior intervenției de la SANADOR, Alexandra trecuse și printr-o operație de înlăturare a cancerului ovarian. O adevărată luptătoare, ea a reușit să depășească două momente dificile, iar acum se simte bine și privește viața cu alți ochi, datorită profesionalismului și implicării totale a echipei medicale care a operat-o și a îngrijit-o. „Întregul personal medical a fost alături de mine, mi-a dat curaj, am simțit grijă, ceea ce denotă că într-adevăr își fac meseria cu pasiune”, povestește Alexandra.

Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților servicii urologice de înaltă performanță, esențiale pentru sănătatea rinichilor. Acestea sunt realizate cu tehnologii de ultimă generație, în condiții de maximă siguranță, de echipe experimentate de medici urologi specializați în intervenții minim invazive. Pe Secția de Urologie, procedurile de urologie sunt realizate de specialiști de mare prestigiu, cu o experiență bogată în proceduri minim invazive, inclusiv în endourologie – așa-numita „chirurgie fără bisturiu”, în care litiaza urinară este rezolvată prin litotriție extracorporală cu unde de șoc (ESWL) sau cu ajutorul laserului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.