Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Absența lui Obama de la Paris - gafă de proporții sau inabilitate politică?

obama

Washington Post publică două articole în oglindă – unul în care reproduce poziția republicanilor, critică la adresa administrației prezidențiale și care spune în felul următor: nu numai că absența președintelui Obama sau a vice-președintelui Biden a fost o gafă îngrozitoare. Mai mult decât atât, demonstrează dincolo de orice dubiu că echipa președintelui Obama nu are discernământul minim necesar pentru a conduce securitatea națională în următorii doi ani. Este pur și simplu prea periculos să îl mai lăsăm pe domnul Obama să meargă mai departe așa, cu această echipă și cu acest mod de a lua deciziile importante.

Pe de altă parte există și articolul cu contra-argumente. Autoarea, corespondent al publicației Washington Post, spune că pregătirile pentru o vizită a președintelui american la Paris în condițiile de atunci ar fi adăugat câteva probleme în plus autorităților franceze, ocupate oricum cu probleme de securitate și logistică. Sigur, prezența lui Eric Holder nu a fost suficientă. Poate vice-președintele Biden ar fi putut să acopere acest gol de imagine. În fond, spune corespondentul Washington Post, prezența președintelui într-un context de risc ar fi reprezentat de fapt o deraiere de la normă.

Washinton Post publică, potrivit rfi.ro, și un sondaj online care pare să lămurească această dilemă:
48% dintre cei care au votat pe site spun că prezența președintelui american suporta un factor de risc nejustificat, în timp ce 37% sunt de părere că Obama ar fi trebuit să fie prezent la Paris în semn de solidaritate cu Franța.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.