Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Absolvenții de liceu se înghesuie la 'Asistenţă Medicală' decât la facultăţile de Medicină şi Farmacie de la UMF Iaşi

admitere

Absolvenţii de liceu preferă să devină asistenţi medicali, concurenţa la facultatea de profil din cadrul UMF "Gr.T. Popa" din Iaşi fiind aproape dublă faţă de cea de la Medicină şi de şase ori mai mare faţă de cea de la Farmacie, anunță AGERPRES.

Potrivit statisticilor UMF Iaşi, pentru cele 300 de locuri la buget de la Facultatea de Medicină la sfârşitul perioadei de înscrieri la admitere sunt înregistraţi 1.114 candidaţi, ceea ce înseamnă că sunt 3,71 pe un loc. La Facultatea de Asistenţă Medicală Generală pentru cele 55 de locuri la buget s-au înscris 376 de absolvenţi de liceu, adică sunt 6,84 de candidaţi pe loc.

Citește și: Traian Băsescu face dezvăluri! Ce a vrut Klaus Iohannis să facă

Concurenţă mare este şi la Colegiul de Nutriţie şi Dietetică, unde pe cele 10 locuri la buget vor concura 54 de candidaţi. Pentru cele 89 de locuri la buget de la Facultatea de Medicină Dentară s-au înscris 324 candidaţi, adică 3,64 pe un loc. La Colegiul de Tehnică Dentară concurenţa este de 2,79 candidaţi pe loc.

Cea mai mică concurenţă este înregistrată la Facultatea de Farmacie, de 0,94 candidaţi pe loc. La Facultatea de Bioinginerie Medicală sunt 2,03 candidaţi pe loc, iar la Colegiul de Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare concurenţa va fi de 1,72 candidaţi pe loc.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

La UMF "Gr.T. Popa" din Iaşi admiterea va fi organizată pe 24 iulie. Aceasta va consta într-un examen în cadrul căruia candidaţii vor trebui să completeze teste grilă. Concursul de admitere va avea o durată de trei ore, în intervalul 10,00 - 13,00.

În perioada admiterii, Universitatea de Medicină şi Farmacie pune la dispoziţie 60 de locuri de cazare în căminele E5 şi 1 Mai B, preţul unui loc de cazare fiind de 50 lei pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.